Σάββατο 31 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Προειδοποιήσεις Αστυνομίας στους αρνητές της μάσκας που ετοιμάζουν εκδήλωση στη Λευκωσία

  11/09/2020 10:46
Προειδοποιήσεις Αστυνομίας στους αρνητές της μάσκας που ετοιμάζουν εκδήλωση στη Λευκωσία

Προειδοποιήσεις Αστυνομίας στους αρνητές της μάσκας που ετοιμάζουν εκδήλωση στη Λευκωσία

  11/09/2020 10:46

Με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα από άτομα που εμφανίζονται εναντίον της χρήσης της μάσκας, η Αστυνομία με ανακοίνωση της προειδοποιεί για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Στην ανακοίνωση η Αστυνομία υπενθυμίζει και πληροφορεί το κοινό, για τις πρόνοιες των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη διεξαγωγή διαδηλώσεων και άλλων μαζικών εκδηλώσεων. 

Όπως αναφέρεται, όλοι πρέπει να φορούν μάσκα, να τηρούν τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις, με την Αστυνομία να ξεκαθαρίζει πως θα βιντεοσκοπείται η εκδήλωση.

Σύμφωνα με το Διάταγμα, ημερομηνίας 26 Αυγούστου 2020: 
«Απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, υπαίθρια πανηγύρια και φεστιβάλ σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που καθορίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες, τις οποίες εκδίδει το Υπουργείο Υγείας».

Όσον αφορά στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στο πιο πάνω Διάταγμα, οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν σε Δελτίο Τύπου 31 Αυγούστου 2020, είναι:

«Σύμφωνα με τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο σειράς οδηγιών προς τους πολίτες για την προφύλαξή τους από τη νόσο COVID-19, τα άτομα που θα λάβουν μέρος σε ειρηνικές διαδηλώσεις υποχρεούνται να τηρούν τα πιο κάτω μέτρα:

1. Χρήση μάσκας από όλα τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στη διαδήλωση. 

2. Τήρηση μέτρων φυσικής αποστασιοποίησης μεταξύ των διαδηλωτών στο 1,5 μ.

3. Απαγορεύεται ο διαμοιρασμός φυλλαδίων/οποιωνδήποτε εγγράφων.

4. Απαγορεύεται η παρουσία πλανοδιοπωλών/περιπτέρων.

5. Ο διοργανωτής/φορέας που διοργανώνει τη διαδήλωση θα ενημερώνει την Αστυνομία Κύπρου σχετικά, θα ορίζει διοργανωτή (άτομο), ο οποίος θα συνομιλεί με την Αστυνομία Κύπρου και ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τη σωστή τήρηση των μέτρων στη διαδήλωση».

Με βάση τα πιο πάνω καλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση, να συμμορφώνονται πλήρως με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Η Αστυνομία, θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για διευκόλυνση των διοργανωτών / συμμετεχόντων στην εκδήλωση, της τροχαίας κίνησης, καθώς και για αστυνόμευση της όλης εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι για σκοπούς διασφάλισης εφαρμογής των προνοιών του σχετικού Διατάγματος, η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα βιντεοσκοπείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας