Γνώριζε ότι το πακέτο είχε ναρκωτικά ο 37χρονος-Προσπάθησε να διαφύγει

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον αλλοδαπού ηλικίας 37 ετών, αιτητή πολιτικού ασύλου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εισαγωγής κιλού και 850 περίπου γραμμαρίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, διερευνάται υπόθεση παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, παράνομης κατοχής  ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Του έστειλαν πακέτο με ναρκωτικά, πήγε να τα παραλάβει και κατέληξε στο κελί
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης «χθες άγνωστος άνδρας μετέβη στο Κεντρικό Ταχυδρομείο της Λάρνακας για να παραλάβει ένα πακέτο το οποίο έφτασε αεροπορικώς. Ωστόσο μόλις ο άνδρας αντιλήφθηκε ότι το πακέτο θα περνούσε υπό έλεγχο από τις Τελωνειακές Αρχές, τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του».
 
Πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος θα παρελάμβανε ένα χαρτοκιβώτιο στο οποίο διενεργήθηκε έλεγχος και εντοπίστηκε κάνναβη μικτού συνολικού βάρους ενός κιλού και 850 γραμμάρια. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν και από μαρτυρίες της ΥΚΑΝ εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε ο αλλοδαπός που είναι ηλικίας 37 ετών».
 
Εναντίον του αλλοδαπού εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη ενώ σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σεργίδης είπε πως «το γεγονός ότι ο άνδρας τράπηκε σε φυγή αποτελεί ένδειξη ότι αυτός γνώριζε τι περιείχε το πακέτο. Ο συλληφθείς δεν απασχόλησε ξανά την Αστυνομία ωστόσο δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές της υπόθεσης».
 
Είπε ακόμα ότι «η Αστυνομία θα προχωρήσει σε έρευνες για να ελεγχθεί το δρομολόγιο του πακέτου, η ταυτότητα του αλλοδαπού και πιθανοί συνεργάτες του στην Κύπρο, αφού η ποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε, σίγουρα δεν είναι για προσωπική χρήση». Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα