Τρίτη 27 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παρέδωσαν την γνωμάτευση οι δικηγόροι στη Βουλή-Αναμένουν ενημέρωση τα κόμματα

  10/09/2020 11:25
Παρέδωσαν την γνωμάτευση οι δικηγόροι στη Βουλή-Αναμένουν ενημέρωση τα κόμματα

Παρέδωσαν την γνωμάτευση οι δικηγόροι στη Βουλή-Αναμένουν ενημέρωση τα κόμματα

  10/09/2020 11:25
Την κοινοποίηση της γνωμάτευσης των τριών νομικών, την οποία ζήτησε η Βουλή, αναμένουν τα πολιτικά κόμματα.
 
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή ζήτησε πριν από λίγες ημέρες από τους Ανδρέα Αγγελίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Κρις Τριανταφυλλίδη να γνωματεύσουν κατά πόσον θα πρέπει να παραδώσει στην Αστυνομία τα  έγγραφα που είχε ζητήσει και αφορούν 115 πολιτογραφήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, στο πλαίσιο της διερεύνησης της διαρροής πληροφοριών που έγινε στο δίκτυο Al Jazeera. Οι τρεις δικηγόροι εξέτασαν εάν το αίτημα που υπεβλήθη συνάδει με το Σύνταγμα και τις νομοθεσίες και συμβούλευσαν τη Βουλή εάν πρέπει να τα παραδώσει.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεκαπεντασέλιδη γνωμάτευση παραδόθηκε χθες στον Γενικό Διευθυντή της Βουλής. Δεν έχει, ωστόσο, μέχρι στιγμής, γίνει επίσημη ενημέρωση ή κοινοποίηση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
 
Για το ζήτημα υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις, καθώς η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων θεωρεί απαράδεκτη την έρευνα της Αστυνομίας εις βάρος της Βουλής. Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, μάλιστα, είχε δηλώσει πως «ούτε στο πραξικόπημα δεν διανοήθηκαν κάποιοι να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο στη Βουλή των Αντιπροσώπων».
 
Η ΕΔΕΚ, ωστόσο, έλαβε την απόφαση να συνεργαστεί με την Αστυνομία για λόγους διαφάνειας και έτσι ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου μετέβησαν τη Δευτέρα στο Αρχηγείο Αστυνομίας και παρέδωσαν τα έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους στους ανακριτές του ΤΑΕ.
 
Ερωτηθείς, πάντως, από το ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τη Βουλή. Πρόσθεσε πως αναμένει επίσημη ενημέρωση, την οποία θα μελετήσει και θα προχωρήσει αναλόγως.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας