Το προμελετημένο σχέδιο, η κάλυψη των κατεχομένων και η «εγκληματική οργάνωση»

Σωρεία ερωτημάτων προκύπτει μετά την αποστολή απάντησης από την Αστυνομία στον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη ότι το επίμαχο βίντεο που χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία της ΕΔΕΚ για την αποβολή του από το κόμμα, ανέβηκε στο διαδίκτυο από τα κατεχόμενα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα το πρωτόκολλο για διοργάνωση συνεδρίων-Τι θα ισχύει σε επίσημα και επιχειρηματικά δείπνα

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία με επιστολή της προς τον ευρωβουλευτής, αναφέρει πως μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως τα ύποπτα IP address που σχετίζονται με την ανάρτηση του βίντεο βρίσκονται στις τουρκοκρατούμενες περιοχές.
 
Μετά τις καταγγελίες του Δημήτρη Παπαδάκη στην Αστυνομία, στα πλαίσια των ερευνών της Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αποκάλυψη της ταυτότητας των προσώπων που βρίσκονται πίσω από τα ποινικά αδικήματα που συντελέστηκαν εις βάρος της συνεργάτιδας του κ. Παπαδάκη και του ιδίου, αποκαλύφθηκε ότι το μονταρισμένο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube τον Φεβρουάριο του 2020 και στο οποίο δείχνει την συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή, αναρτήθηκε από τα συγκεκριμένα ύποπτα IP Address στο ψευδοκράτος.
 
Η εξέλιξη αυτή της υπόθεσης δείχνει ότι τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την δημιουργία και ανάρτηση του επίμαχου βίντεο λειτούργησαν με σχέδιο και προμελετημένα, με προφανή σκοπό να αποφύγουν τον εντοπισμό τους και την ανάκριση τους από την Αστυνομία.
 
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο βίντεο, το οποίο στοχοποιεί τον Δημήτρη Παπαδάκη, αποτέλεσε τον λόγο που προέβησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία, τόσο η συνεργάτιδα του κ. Παπαδάκη όσο και ο ίδιος, με τον ευρωβουλευτή μάλιστα να καταγγέλλει την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης η οποία δρούσε εναντίον του».
 
Μιλώντας στον REPORTER o δικηγόρος του Ευρωβουλευτή Θεοφάνης Ανδρέου, υπέδειξε πως, «αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την σοβαρότητα των καταγγελιών του πελάτη μου ευρωβουλευτή για εγκληματική οργάνωση που δρα εναντίον του και σίγουρα πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας. Εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των θεσμών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Μου είναι αδιανόητο να αδιαφορεί μία χώρα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν ένας Ευρωβουλευτής στην ίδια του την χώρα πλήττεται με αυτό τον άνανδρο τρόπο. Η Αστυνομία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Νομική Υπηρεσία έχουν υποχρέωση να επιδιώξουν την διαλεύκανση των καταγγελιών του κ. Παπαδάκη έστω και τώρα».
 
Παράλληλα πρόσθεσε πως, «πέραν τούτου η εξέλιξη αυτή αποκαθιστά την αλήθεια, αφού αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να αποδοθεί καμία αξία σε ένα τέτοιο μονταρισμένο βίντεο, όχι μόνο γιατί είναι προϊών παράνομων ενεργειών αλλά κυριότερα γιατί διαπιστώθηκε ότι τα πρόσωπα πίσω από το μοντάρισμα, την δημιουργία και την δημοσίευση του λειτούργησαν προσχεδιασμένα και κινήθηκαν στο σκοτάδι και με τρόπο που δεν μπορεί να διαπιστωθεί η γνησιότητα του περιεχομένου του βίντεο. Εάν τα πρόσωπα αυτά είχαν σοβαρά και αξιόπιστα στοιχεία ενάντια στο κ. Παπαδάκη θα μπορούσαν πολύ απλά να τα παραδώσουν στην αστυνομία για να αξιολογηθούν και δεν το έπραξαν, προφανώς γιατί γνωρίζουν ότι είναι ψευδή και κατασκευασμένα».
 
Ο κ. Παπαδάκης όπως μας ανάφερε ο κ. Ανδρέου, αναμένεται να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές του Ευρωκοινοβουλίου για την εξέλιξη αυτή αφού είναι ήδη ενήμεροι για το θέμα.
 
Σημειώνεται πως ο φάκελος της υπόθεσης διαβάστηκε από την Αστυνομία στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τα κατεχόμενα δημοσίευσαν το βίντεο και την έστησαν στον Παπαδάκη

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών