ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ: Σημαντική αποστολή της Αστυνομίας για τον επαναπατρισμό μεταναστών

Σε σημαντική αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου αναφέρεται ανακοίνωση της ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, αναφορικά με τη διαδικασία επαναπατρισμού μεταναστών από τον Λίβανο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Τονίζει, παράλληλα, την ανάγκη αυτές οι επιχειρήσεις να διεξάγονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των αστυνομικών και οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μεγάλος αριθμός αστυνομικών που υπηρετούν σε ΜΜΑΔ, ΥΑΜ, ΕΑΟ και Λιμενική Υπηρεσία συμμετείχαν στην επιχείρηση επαναπατρισμού των 33 μεταναστών από τον Λίβανο, που ξεκίνησε στις 2:30 τα ξημερώματα.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφουν στον Λίβανο οι μετανάστες που έφτασαν στην Λεμεσό
 
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με σκάφος τύπου catamaran από την Κύπρο στη γειτονική χώρα, με τη συνοδεία των εν λόγω μελών της αστυνομικής δύναμης. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα αναχωρήσουν και πάλι για Κύπρο στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
 
«Ως Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλλων (ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ), ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε κάθε απόφαση της Πολιτείας και της ηγεσίας της Αστυνομίας Κύπρου. Πέραν τούτου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους που για μια ακόμη φορά ανταποκρίνονται θετικά στο καθήκον τους και τιμούν το εθνόσημο που φέρουν στο στήθος με κάθε κόστος για αυτούς», αναφέρεται περαιτέρω.
 
«Ελπίζουμε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία των μελών μας, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε πολυτέλεια χρόνου, καθώς έπρεπε να ανταποκριθούν άμεσα μόλις λήφθηκε η σχετική απόφαση για μεταφορά των 33 μεταναστών στον Λίβανο. Ευελπιστούμε πως τυχών μελλοντικές πανομοιότυπες επιχειρήσεις, θα διεξάγονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των συναδέλφων μας, αλλά και οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ