Τους κρατούσαν κλειδωμένους, τους χτυπούσαν και τους άφηναν νηστικούς

Χειροπέδες σε καθηγητή ιδιωτικού Πανεπιστημίου και άλλο ένα πρόσωπο, φόρεσε η Αστυνομία, σε σχέση με σοβαρή υπόθεση εμπορίας προσώπων, απαγωγής και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 55χρονος καθηγητής και ο 30χρονος, φέρονται να κακοποιούσαν δύο νεαρούς αλλοδαπούς από το Νεπάλ, 21 και 23 ετών, τους οποίους κρατούσαν κλειδωμένους σε χώρο σε χωράφι στο Πισσούρι, χωρίς μάλιστα να τους παρέχουν ούτε τα βασικά.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί πως ο 55χρονος είχε βάλει τον 30χρονο να εκτελεί χρέη φρουρού, αφού τα θύματα είχαν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν.

Τελικά, οι δύο νεαροί κατάφεραν να διαφύγουν και ο ένας εξιστόρησε τα όσα βίωναν σε στενό του πρόσωπο, το οποίο και ενημέρωσε τις Αρχές. 

Μετά από σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, τόσο ο 55χρονος όσο και ο 30χρονος συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για οκτώ ημέρες.

Ο ένας εκ των δύο αλλοδαπών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, αφού τον είχαν τραυματίσει με πέτρα.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, οι ύποπτοι εξανάγκαζαν τους αλλοδαπούς να εργάζονται σε κτηνοτροφική μονάδα, ενώ τους χτυπούσαν και τους άφηναν χωρίς φαγητό.
 
Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δυο αλλοδαποί άρχισαν να εργάζονται από τον περασμένο Φεβρουάριο στη κτηνοτροφική μονάδα και πως μαζί με τον 30χρονο υπεύθυνο της, επίσης αλλοδαπό, διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Τα δύο πρόσωπα θα μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο διαμονής, ενώ αναγνωρίστηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ως θύματα εμπορίας με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.
 

Δειτε Επισης

Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο