Από αναμμένο αποτσίγαρο άρχισε η φωτιά σε οικία στην επαρχία Λευκωσίας

Αναμμένο αποτσίγαρο φαίνεται να ήταν η αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς σε οικία στην επαρχία Λευκωσίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε επίσης το τελευταίο 24ωρο σε κατασβέσεις πυρκαγιών στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΠΥ,  στη μία και 12 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με 2 πυροσβεστικά οχήματα σε πυρκαγιά σε κατοικία στο χωριό Κάτω Μονή. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.52. Φαίνεται να ξεκίνησε από ξύλινο καναπέ εξωτερικά της κατοικίας και μεταδόθηκε εξωτερικά στην ξύλινη στέγη της οικίας. Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθε μέρος της ξύλινης στέγης που ήταν επενδυμένη με κεραμίδια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε να γίνει  αποδόμηση μέρους της ξύλινης στέγης. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο.

Επίσης στις 22.37 η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε φωτιά σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Κελοκεδάρων και Σαλαμιού, σε έκταση τεσσάρων εκταρίων με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.02. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν επίσης η Υπηρεσία Θήρας και το Τμήμα Δασών. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου στις 03.09 τα ξημερώματα η ΠΥ ανταποκρίθηκε με δύο οχήματα σε πυρκαγιά σε ισόγειο χώρο, διαμορφωμένο ως ξυλουργείο,  στην Πάφο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.25. Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές.

Στις 17.14 χθες εκδηλώθηκε φωτιά μεταξύ των χωριών Τσάδα και Στρουμπί σε έκταση ενός εκταρίου με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, καλλιέργειες και αριθμό δέντρων. Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 3 πυροσβεστικά οχήματα, η Υπηρεσία Θήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τσάδας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες το πρωί έως και τις έξι σήμερα το πρωί ανταποκρίθηκε  σε 44 κλήσεις για βοήθεια , 21 πυρκαγιές, 19 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»