Έκτακτη σύσκεψη στην Αστυνομία στον απόηχο της εκδήλωσης στο Προεδρικό-Γιατί δεν έγιναν επί τόπου καταγγελίες

Έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί, ενδεχομένως αύριο, Δευτέρα, με αφορμή την εκδήλωση μεγάλου αριθμού ατόμων που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και κατά την οποία παραβιάστηκε η νομοθεσία περί λοιμοκάθαρσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυς Γιολίτη.
 
Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο twitter η υπουργός Δικαιοσύνης, «σκοπός σύσκεψης αύριο η διασαφήνιση πρακτικής εφαρμογής διατάγματος απαγόρευσης διαδηλώσεων ώστε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να έχουν ελευθερία λόγου αλλά να μην την καταχρώνται εις βάρος υπολοίπων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των μελών».
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι επειδή απασχολεί την Αστυνομία έντονα το συγκεκριμένο θέμα θα πραγματοποιηθεί ενδεχομένως αύριο, σε ώρα που θα καθοριστεί αργότερα, έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας που θα επικεντρωθεί σε δύο θέματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Με πανό και μουσικές έξω από το Προεδρικό εκατοντάδες πολίτες
 
Το πρώτο θέμα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, θα είναι πως θα χειριστούν τα πρόσωπα που έχουν παραβιάσει τη νομοθεσία περί λοιμοκάθαρσης.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέου εξήγησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ένας δίκαιος τρόπος και μια σωστή διαδικασία, να καταγγελθούν όλοι όσοι παραβίασαν τη νομοθεσία στην συγκεκριμένη εκδήλωση και πρόσθεσε ότι εάν θεωρηθεί αναγκαίο, θα ζητήσουμε και τη γνώμη της Γενικής Εισαγγελίας.
 
Επίσης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει την σύσκεψη θα είναι η αποτροπή με τη λήψη διάφορων μέτρων εκδηλώσεων που ενδεχομένως να γίνουν ή προγραμματίζονται να γίνουν κατά τη διάρκεια που βρίσκονται σε ισχύ τα σχετικά διατάγματα.
 
Αναφορικά με την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού προσώπων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν πάρα πολύ δύσκολο για την Αστυνομία, υπό τις περιστάσεις, να προχωρήσει επί τόπου είτε σε συλλήψεις, είτε σε καταγγελίες, γιατί θα προκαλούνταν μεγαλύτερα προβλήματα.
 
Πρόσθεσε ότι για την συγκεκριμένη εκδήλωση η Αστυνομία στάθμισε όλα τα ενδεχόμενα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές