Χάρτινος πύργος η υπόθεση Αλέξη-Μετά τον Φάνο... ανατρεπτικός και ο Ζαβράντωνας

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ντίντι Ρούντολφ, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για την απόπειρα φόνου κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας, έφερε η σύλληψη του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνας, που  κρατείτο από τις κατοχικές «αρχές» και το βράδυ της Παρασκευής παραδόθηκε στις Κυπριακές Αρχές μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής.

Ο 43χρονος παραπέμφθηκε σε δύο διαφορετικές δίκες για υποθέσεις ναρκωτικών, μια για 15 κιλά κοκαΐνης στη Λευκωσία και μια για ενάμιση κιλό κοκαΐνης στη Λάρνακα, μετά από μαρτυρίες που προέκυψαν εναντίον του από πρόσωπα που καταδικάστηκαν για τις εν λόγω υποθέσεις.

Το όνομα του Ζαβράντωνα ενεπλάκη όμως και στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του «Γλύκα», ο οποίος περίπου τρία χρόνια μετά την διάπραξη του εγκλήματος άλλαξε την κατάθεση του και ενώ προηγουμένως είχε δείξει άλλους δύο δράστες, εμπλέκοντας Αλεξούι και Ρούντολφ.
Ο παραπονούμενος, όπως είχε ακουστεί ενώπιον Δικαστηρίου, επικαλέστηκε άλλους δύο μάρτυρες, τον Φάνο Χατζηγεωργίου και τον Γιώργο Χριστοδούλου Ζαβράντωνα.

Ως εκ τούτου, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Χριστοδούλου ανακρίθηκε από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέρασαν χθες το κατώφλι των Κεντρικών Φυλακών, όπου έλαβαν πολύωρη κατάθεση από τον πλέον υπόδικο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, η κατάθεση του 43χρονο δεν ήταν καθόλου ενισχυτική της μαρτυρίας του «Γλύκα», αλλά αντιθέτως «άδειασε» και διέψευσε τα όσα κατέθεσε ο παραπονούμενος που αφορούσαν τον ίδιο και την υπό αναφορά μαρτυρία του ότι στην απόπειρα φόνου εμπλέκεται Αλεξούι και Ρούντολφ, ενώ προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς.

Η ανατρεπτική κατάθεση Ζαβράντωνα έρχεται ως συνέχεια της κατάθεσης του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος, όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, με ένορκη δήλωση του απέσυρε τα όσα κατέθεσε στην Αστυνομία, παραδεχόμενος ότι είπε ψέματα γιατί απειλήθηκε.

Όπως ακούστηκε ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου, ο Χατζηγεωργίου αρχικά κατέθεσε ότι προσεγγίστηκε από τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης (σ.σ καταζητούμενος για την υπόθεση, εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα), ένα μήνα μετά την απόπειρα φόνου, «για να τελειώσει τη δουλειά».

Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε αρνήθηκε, ενώ ανέφερε πως ο Αλέξης και ο Σήφης του παραδέχθηκαν πως αυτοί έβαλαν τον Ρούντολφ για να σκοτώσει τον «Γλύκα».
 
Με βάση τα νέα δεδομένα, πλέον μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση απομένει ο «Γλύκας», η μαρτυρία του οποίου αμφισβητείται από την υπεράσπιση, αφού προηγήθηκαν αρκετές άλλες αντιφατικές καταθέσεις, ενώ γίνεται λόγος για αλλότρια κίνητρα.
 
Στο μεταξύ, η υπόθεση βρίσκεται και ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αφού η υπεράσπιση των κατηγορουμένων έθεσαν θέμα ως προς την μαρτυρία και την απόφαση να παραμείνουν υπό κράτηση, λαμβάνοντας υπόψη την ένορκη δήλωση του μάρτυρα, ότι κατέθεσε ψέματα και ως εκ τούτου αποσύρθηκε.

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου