Ανήλικος έσπασε την καραντίνα και πήγε προπόνηση-Σε περιορισμό 45 συμπαίκτες του

Ακόμη μία υπόθεση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, από θετικό κρούσμα κορωνοϊού, σημειώθηκε στην Λάρνακα, όταν ανήλικος αποφάσισε να σπάσει την καραντίνα και να πάει στην προπόνηση, πριν λάβει τα αποτελέσματα του επαναληπτικού τεστ.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, ο οποίος μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο, έγινε μία καταγγελία από το Υπουργείο Υγείας και αφορούσε σε 16χρονο, ο οποίος διαγνώστηκε ως θετικός στον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο ανήλικος έσπασε την καραντίνα, πριν λάβει τα αποτελέσματα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ και πήγε σε προπόνηση.
 
Ο ανήλικος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις 7 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Στις 21 Αυγούστου είχε υποβληθεί στο πρώτο επαναληπτικό τεστ, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, έπρεπε να υποβληθεί και σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ για να αποδεσμευτεί από την καταντίνα.
 
Ωστόσο, δεν περίμενε τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης και πήγε σε προπόνηση. Στην προπόνηση, ο 16χρονος ήρθε σε επαφή με 45 συμπαίκτες του, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, καθώς επίσης και οι  έξι προπονητές του. Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέου, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε ο ανήλικος στις 24 Αυγούστου, είναι θετικό.
 
Μετά την καταγγελία του Υπουργείου Υγείας, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα εναντίον του ανήλικου και η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, από την έρευνα θα διαφανούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο 16χρονος έσπασε την καραντίνα. Κληθείς να απαντήσει ποιοι είναι υπόλογοι, ξεκαθάρισε πως ευθύνη έχουν τόσο οι γονείς, όσο και ο 16χρονος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους