Τον άφησε αιμόφυρτο, επέστρεψε το βράδυ και τον έθαψε-Βρέθηκαν κλειστά κυκλώματα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 26 ετών από την Ινδία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής, αρπαγής ή απαγωγή προσώπου με σκοπό το κρυφό και άδικο περιορισμό του, ληστείας και φόνου εκ προμελέτης, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 22 - 23 Ιουλίου στη Λάρνακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο γάμος, η γυναίκα κλειδί και οι εκβιασμοί-Όσο ομολόγησε ο φερόμενος δολοφόνος

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 23 Ιουλίου 2020 μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας γυναίκα από τη Ρουμανία, ηλικίας 33 ετών και ανέφερε ότι ο φίλος και ομοεθνής της ηλικίας 33 χρόνων έφυγε από το σπίτι, όπου διέμεναν, μαζί με τον ύποπτο και δεύτερο άτομο για να μεταβούν στην Πρεσβεία της χώρας της στη Λευκωσία για να διευθετήσουν ορισμένα έγγραφα.  
 
Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο 33χρονος επικοινώνησε με την κοπέλα και της ανέφερε ότι τα δύο άτομα τον μετέφεραν σε άγνωστη του τοποθεσία, τον κτύπησαν, τον λήστεψαν και ήθελαν να του πάρουν με τη βία το κινητό του τηλέφωνο. Παρά το γεγονός ότι η κοπέλα προσπαθούσε επανειλημμένως να επικοινωνήσει με τον 33χρονο εντούτοις αυτό στάθηκε αδύνατο και τελικά διαπίστωσε ότι το τηλέφωνο του  είχε απενεργοποιηθεί.
 
Η κοπέλα αφού ενημέρωσε για το περιστατικό τον ύποπτο με τον οποίο είχε τελέσει το 2018 εικονικό γάμο, μετέβη στη συνέχεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας για να καταγγείλει την υπόθεση, ωστόσο ο 26χρονος που την συνάντησε εκεί, την απέτρεψε να προβεί σε καταγγελία αναφέροντας της πως ο 33χρονος θα μετέβαινε σπίτι του αργότερα.
 
Εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε από την Αστυνομία δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο, ενώ πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τους ανακριτές της υπόθεσης ανέφεραν πως αυτός διέφυγε στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Στο σπίτι όπου διέμενε ο ύποπτος μαζί με την 33χρονη στη Λάρνακα, παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάβαση τους στη Λευκωσία, το οποίο εντοπίστηκε στις 25 Ιουλίου στη Λάρνακα, βρέθηκε αίμα το οποίο αφού εξετάστηκε διαπιστώθηκε ότι συνδέεται με γενετικό υλικό του θύματος.
         
Ο ύποπτος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου το πρωί της 26ης Αυγούστου και ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας παραδέχθηκε ότι στις 22 Ιουλίου ενώ πήγαιναν με το θύμα στη Λευκωσία, ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση αφού ο 33χρονος του ζητούσε επίμονα χρήματα.   
 
Ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι παρέκκλινε της πορείας του και μετέβησαν σε αγροτική περιοχή στην Αραδίππου όπου το θύμα κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο ο ύποπτος τον ακολούθησε και όταν το θύμα τον πλησίασε, αυτός τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να κτυπήσει.
 
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο ύποπτος, άφησε το θύμα αναίσθητο και έφυγε, ωστόσο επέστρεψε το βράδυ και διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός. Παρέλαβε τη σορό του θύματος και αφού την έβαλε στο αυτοκίνητό του την μετέφερε σε ανοικτή περιοχή στη Λάρνακα, όπου την έθαψε, ενώ στη συνέχει μετέβη στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Ο ύποπτος υπέδειξε στα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας το σημείο που έθαψε τη σορό του θύματος και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκε το πτώμα του 33χρονου σε προχωρημένη αποσύνθεση.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου καθώς και ανθρωπολόγοι και έγινε εκταφή της σορού, ενώ παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Ακολούθως ο ύποπτος οδήγησε τους ανακριτές της υπόθεσης σε αγροτική περιοχή στην Αραδίππου και τους υπέδειξε το σημείο στο οποίο κατά τον ισχυρισμό του προηγήθηκε η πτώση και ο θάνατος του θύματος. Ανέφερε ακόμα ότι πέταξε το κινητό τηλέφωνο και την ταυτότητα του θύματος σε σημείο κοντά στο σπίτι του στη Λάρνακα, όπου αργότερα εντοπίστηκαν από την Αστυνομία.
 
Εναντίον του υπόπτου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης ενώ στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η 33χρονη παραδέχθηκε ότι τον Μάϊο του 2018 έφτασε στην Κύπρο και τέλεσε εικονικό γάμο με τον ύποπτο και ακολούθως επέστρεψε στη χώρα της. Παραδέχθηκε ακόμα ότι φέτος τον Ιούλιο έφτασε στην Κύπρο με σκοπό να εργαστεί, ενώ λίγες μέρες αργότερα ήρθε στην Δημοκρατία και το θύμα με στόχο να τελέσει εικονικό γάμο με κοπέλα με την οποία διατηρούσε δεσμό ο ύποπτος.  
 
Η 33χρονη παραδέχθηκε επίσης ότι επέστρεψε στην Κύπρο επειδή ο ύποπτος είχε προβλήματα με την παραμονή του στο νησί και πως έπρεπε να επισκεφθεί μαζί της την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για να επιβεβαιώσει ότι ο γάμος τους ήταν αληθινός, λαμβάνοντας, όπως ισχυρίστηκε το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.  

Οι ανακριτές έλαβαν επίσης κατάθεση από την συμβία του υπόπτου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η 33χρονη της πρότεινε να τελέσει εικονικό γάμο με το θύμα για να εξασφαλίσει την διαμονή της στην Δημοκρατία, πληρώνοντας το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν υλικό από κλειστά κυκλώματα από υποστατικά στη Λάρνακα και σε περιοχές Πύλας και Αραδίππου, τα οποία αποτυπώνουν τις κινήσεις του υπόπτου.
 
Οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και αναμένεται μεταξύ άλλων να ληφθούν καταθέσεις από Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο, από πρόσωπα του φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του υπόπτου, θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που έδωσε ο 26χρονος, θα εκδοθεί διάταγμα αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων, ενώ καταζητείται ακόμα ένα ύποπτο άτομο.

Η Αστυνομία ζήτησε και έλαβε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης εναντίον του υπόπτου για οκτώ μέρες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπό κράτηση ο φερόμενος δολοφόνος του Andrei, εν αναμονή της νεκροτομής στο θύμα

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου