Ο γάμος, η γυναίκα κλειδί και οι εκβιασμοί-Όσο ομολόγησε ο φερόμενος δολοφόνος

Κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης του 33χρονου Popa Andrei, ο οποίος αγνοείτο από τις 22 Ιουλίου, αποτέλεσε ο παράδοση του 26χρονου Ινδού που καταζητείτο και ο οποίος παραδόθηκε το πρωί στην Κυπριακή Αστυνομία, μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής, αφού ο ύποπτος συνελήφθη από τις κατοχικές αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομολογία για τη δολοφονία του 33χρονου-Φόντο κύκλωμα με εικονικούς γάμους

Ο 26χρονος, αφού οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας, πέρασε από ανάκριση, κατά την οποία προέβη σε ομολογία, όπου παραδέχθηκε πως είναι το πρόσωπο που σκότωσε τον 33χρονο, ενώ στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο όπου τον έθαψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο δράστης ομολόγησε πως το 2018 παντρεύτηκε εικονικά μια γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία ωστόσο ήταν η σύντροφος του θύματος και οι δύο τους μετά τον γάμο, έφυγαν από την Κύπρο.

Όπως ισχυρίστηκε ο 26χρονος, το θύμα και η σύντροφος του, υποτιθέμενη γυναίκα του, του ζητούσαν συνεχώς χρήματα και τον εκβίαζαν.

Στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούνται, οι αρμόδιες Αρχές είχαν επικοινωνήσει με τον 26χρονο και του ζήτησαν να παρουσιαστεί με τη σύζυγο του, ώστε να παρουσιάσουν κάποια έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θαμμένος βρέθηκε ο 33χρονος-Απήχθη και δολοφονήθηκε (pics)

Ως εκ τούτου, ο 26χρονος, όπως ισχυρίζεται, ζήτησε από την γυναίκα να έρθει στην Κύπρο ώστε να παρουσιαστούν στις υπηρεσίες, η οποία ωστόσο του ζήτησε δύο χιλιάδες ευρώ για να το πράξει.

Ο δράστης, κατέβαλε το ποσό που του ζητήθηκε και η γυναίκα έφθασε στην Κύπρο μαζί με το θύμα.

Ακολούθως, θύμα και θύτης, είχαν μεταβεί στην Πρεσβεία για να παραλάβουν κάποια έγγραφα που χρειαζόταν να παρουσιάσει ο 26χρονος, ενώ στην επιστροφή τους από τη Λευκωσία στη Λάρνακα, οι δύο άρχισαν να διαπληκτίζονται, αφού το θύμα φέρεται να του ζήτησε και άλλα χρήματα.

Σε κάποια στιγμή, ο 26χρονος άρχισε να χάνει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να σταματήσει το όχημα του και να επιτίθεται στον 33χρονο, τον οποίο άφησε σε κάποιο σημείο στην Ορόκλινη.

Ο 26χρονος, στη συνέχεια είχε μεταβεί στο διαμέρισμα της Ρουμάνας, όπου της είπε πως ο σύντροφος της θα επέστρεφε αργότερα.

Το ίδιο βράδυ, ο 26χρονος επέστρεψε στο σημείο που εγκατέλειψε αιμόφυρτο τον 33χρονο, όπου τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο σημείο στη Λάρνακα, κοντά στα Δικαστήρια, όπου και το έθαψε.

Ο 26χρονος, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι είχε πεθάνει, πράγμα το οποίο αντιλήφθηκε όταν επέστρεψε το βράδυ στο σημείο που τον εγκατέλειψε.

Κλειδί η γυναίκα

Το πρόσωπο που ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνιση του 33χρονου, στις 23 Ιουλίου, ήταν η γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία ωστόσο είχε αναφέρει πως το θύμα αναχώρησε από την οικία του, γύρω στις 2.20μ.μ. της 22ας Ιουλίου, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα. Γύρω στις 3.20μ.μ. της ίδιας μέρας, ο 33χρονος φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο και να ανάφερε ότι ο 26χρονος και ακόμα ένας άνδρας, τον μετέφεραν σε άγνωστη του περιοχή και αφού επιτέθηκαν εναντίον του, τον λήστεψαν, ενώ ήθελαν να πάρουν και το κινητό του τηλέφωνο.
 
Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο του 33χρονου ελλείποντα, απενεργοποιήθηκε στις 3.40μ.μ., της 22ας Ιουλίου.

Ως εκ τούτου, η γυναίκα αναμένεται να περάσει από ανάκριση, αφού βάση της μαρτυρίας της η Αστυνομία είχε προβεί σε τρεις συλλήψεις υπόπτων, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού διαπιστώθηκε πως είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή.

Την ίδια ώρα όμως, οι ισχυρισμοί του 26χρονου αναμένεται να διερευνηθούν, ενώ από την κατάθεση της γυναίκας αναμένεται να διαφανεί κατά πόσο προκύπτουν αντιφάσεις.

Παράλληλα, ο 26χρονος αναμένεται να προβεί σε υποδείξεις σκηνών, ώστε να διενεργηθούν έρευνες.

Ανθρωπολόγοι και ιατροδικαστές στη σκηνή

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «από τις 23 Ιουλίου η Αστυνομία διερευνούσε υπόθεση η οποία σχετιζόταν με άτομο ηλικίας 33 ετών ο οποίος δηλώθηκε ως ελλείπων πρόσωπο και αναζητείτο από την Αστυνομία’.

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης εξασφάλισε ότι επρόκειτο για απαγωγή με εμπλεκόμενα άτομα ασιατικής καταγωγής. Μέχρι σήμερα είχαν συλληφθεί τρία άτομα ασιατικής καταγωγής τα οποία αφού ανακρίθηκαν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση».

Σήμερα, συνέχισε γύρω στις 10 το πρωί συνελήφθηκε από άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας 26χρονος ασιατικής καταγωγής ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε τη δολοφονία του ελλείποντα και σήμερα υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο όπου τον έθαψε. Στη σκηνή μετέβησαν ανθρωπολόγοι και οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ενώ το πτώμα έχει εντοπιστεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι «βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της διερεύνησης και στο παρών στάδιο δεν μπορούμε να αναφέρουμε οτιδήποτε περισσότερο.

Ο 26χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του και εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγής και οτιδήποτε άλλο προκύψει κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης». 

Όσο αφορά τα κίνητρα της υπόθεσης ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας είπε πως «έδωσε τη δική του εκδοχή στην Αστυνομία για το πώς διαπράχθηκε το έγκλημα» ωστόσο δεν θέλησε να αναφέρει οτιδήποτε περισσότερο.

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας