Διήμερο παραπομπών σε δίκες για τον Ζαβράντωνα-Καταχωρείται η πρώτη υπόθεση

Πράσινο φως στην καταχώρηση δύο ξεχωριστών υποθέσεων εναντίον του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράντωνα, άναψε η Νομική Υπηρεσία, μετά τον παράδοση του από τις κατοχικές «αρχές», μέσω της Δικοινοτικής Επιτροπής, αφού σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η παράδοση Ζαβράντωνα που σηματοδοτεί εξελίξεις-Ανακρίνεται και για Αλεξούι
 
Ο 43χρονος, οδηγήθηκε το περασμένο Σάββατο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση του για πέντε ημέρες, μέχρι την συμπλήρωση του ανακριτικού έργου και την ανάκριση του υπόπτου.

Μετά από οδηγίες που λήφθηκαν από την Νομική Υπηρεσία, σήμερα το πρωί καταχωρείται η πρώτη υπόθεση εναντίον του Χριστοδούλου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, ενώ αύριο αναμένεται να καταχωρηθεί η δεύτερη υπόθεση σε βάρος του, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η υπόθεση της Λάρνακας, αφορά στον εντοπισμό κοκαΐνης ενάμιση κιλού, στις 25 Μαΐου, 2019, για την οποία καταδικάστηκαν δύο πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια ενέπλεξαν τον 43χρονο. Η ΥΚΑΝ, μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών, είχε θέσει υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή, όπου θεάθηκαν δύο πρόσωπα να εισέρχονται με το όχημά τους σε πάροδο δρόμου και αφού τοποθέτησαν στο έδαφος ένα νάιλον σακούλι, το οποίο περιείχε 1 κιλό και 558 γραμμάρια κοκαΐνης, αναχώρησαν από την περιοχή. 

Σε ότι αφορά την υπόθεση στη Λευκωσία, πρόκειται για τον εντοπισμό 15 κιλών κοκαΐνης, στις 17 Ιανουαρίου 2019, όπου είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί δύο πρόσωπα.

Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, κατά την ακροαματική διαδικασία για έκδοση διατάγματος κράτησης του 43χρονου, για την εν λόγω υπόθεση είχε ληφθεί κατάθεση από τον Χριστοδούλου, ο οποίος είχε αναφέρει πως κατά τον επίδικο χρόνο, που είχαν πιαστεί οι δύο, βρισκόταν στο εξωτερικό.
 
Περαιτέρω, κατέθεσε, όπως ανέφερε ο ανακριτής, ήταν φίλος με τον ένα εκ των συλληφθέντων, είχε καθημερινή επικοινωνία και εργαζόταν στο καφεστιατόριο του, ενώ για τη υπόθεση των ναρκωτικών δήλωσε άγνοια.  
 
Περίπου πέντε μήνες αργότερα και αφού στους δύο επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 16 και 8 χρόνων, ο ένας εκ των δύο κατέθεσε πως είχε λάβει οδηγίες από τον Χριστοδούλου για να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο στη Λάρνακα, για να παραλάβει τα ναρκωτικά.
 
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την μαρτυρία, είναι το πρόσωπο το οποίο θα έδινε οδηγίες για τον χειρισμό των ναρκωτικών, αφού όπως είπε, αυτός είναι ο λόγος που ο 43χρονος βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία.

Αρνείται ανάμιξη
Ανακρινόμενος ο Χριστοδούλου, μετά τη σύλληψη του, αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, ενώ ο δικηγόρος του, Γιάννης Πολυχρόνης, είχε θέσει θέμα ενώπιον Δικαστηρίου για παράνομη σύλληψη και μεταφορά του πελάτη του από μη αναγνωρισμένο κράτος.
 
Ο 43χρονος ανέφερε πως 2-3 μέρες πριν την παράδοση του στις Κυπριακές Αρχές, πράκτορες των Τούρκων τον είχαν κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο και δεμένο σε καρέκλα.

Ακολούθως, όπως ισχυρίστηκε, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν με αυτοκίνητο σε μια ερημική περιοχή στην νεκρά ζώνη, όπου τον συνέλαβαν αστυνομικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέση της πλευράς του Χριστοδούλου, είναι πως είναι παράνομη η όλη διαδικασία, αρνούμενος την ίδια ώρα ανάμιξη στις δύο υποθέσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ρόλο καθοδηγητή αποδίδουν σε Χριστοδούλου-Αίτημα έρευνας στις Ολλανδικές Αρχές
 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας