Μυστήριοι θάνατοι φοιτητών στα κατεχόμενα-Στο μικροσκόπιο το ψευδοκράτος

Καμπανάκι στους γονείς Νιγηριανών, ώστε να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο ψευδοκράτος, έστειλε η πρόεδρος της επιτροπής διασποράς της χώρας Abike Dabiri-Erewa.
 
Το κάλεσμα της προέδρου της επιτροπής, έγινε μετά την αναφορά δικαστού του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, έπειτα από τον ανεξήγητο θάνατο του 25χρονου Νιγηριανού φοιτητή Ibrahim Kalel Bello, αλλά και άλλων που σκοτώθηκαν μυστηριωδώς στα κατεχόμενα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο 25χρονος, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη χώρα, ήταν τριτοετής φοιτητής στο «πανεπιστήμιο» της Κερύνειας και όπως ανέφερε η Δικαστής, η μητέρα του, είχε μιλήσει μαζί του, λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί. Εκείνος της είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του.
Στο μήνυμα, ο φοιτητής έγραψε, «μαμά, σε παρακαλώ θέλω να επιστρέψω σπίτι μου. Αν μείνω εδώ, απλά θα πεθάνω, χωρίς κανείς να μου δώσει την παραμικρή σημασία. Απλά πρέπει να επιστρέψω σπίτι μου. Μαμά σε παρακαλώ προσπάθησε να καταλάβεις, ότι αυτό δεν είναι μέρος για μένα».
 
Όπως υποστηρίζει η μητέρα, ο γιος της φέρεται να δολοφονήθηκε, με την υπόθεση να κουκουλώνεται από το ψευδοκράτος και το «πανεπιστήμιο», στο οποίο φοιτούσε, αφού όπως υποστήριξαν, ο θάνατός του οφειλόταν σε αυτοκτονία.
 
«Δεν πιστεύω ότι ήταν ατύχημα ή αυτοκτονία καθώς πήγα στην Κύπρο και τον είδα».

Ο Ibrahim Kalel Bello, ήταν μεταξύ αρκετών Νιγηριανών, που έχασαν τη ζωή τους υπό μυστηριώδεις συνθήκες από το 2016 έως το 2020, σύμφωνα με τα μέσα της χώρας.
Άλλα θύματα στα κατεχόμενα, είναι ο Kennedy Taomwabwa Dede, 28 ετών, φοιτητής του «πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου», που σκοτώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2018 και ο Walshak Augustine Ngok, φοιτητής μηχανικής ναυτιλίας στο «πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου«, που σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου 2019.
 
Σε δηλώσεις του, ο Erewa, κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα κατεχόμενα, αφού δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος, ενώ κάλεσε τη χώρα του να τοποθετήσει τα κατεχόμενα στη μαύρη λίστα της.
 
«Ήρθε η ώρα να μαυρίσουμε όλα αυτά τα πανεπιστήμια στη Βόρεια Κύπρο (κατεχόμενα) και να συμβουλέψουμε τους μαθητές μας να μην ζητούν οποιαδήποτε μορφή εισδοχής εκεί, καθώς ενέχει κίνδυνο για τη ζωή και το μέλλον τους».
 
Πρόσθεσε εξάλλου, ότι το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νιγηρίας, έχει ήδη αναφέρει το θέμα στην Ιντερπόλ για περαιτέρω διερεύνηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων