Χαστούκι Ανωτάτου για την επιβληθείσα ποινή στον Αντώνη που «έσπασε» την καραντίνα

Στο Ανώτατο προσέφυγε ο 35χρονος Αντώνης από το Φρέναρος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 45 μέρες φυλάκιση με την κατηγορία της παρακοής των διαταγμάτων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού είχε εντοπιστεί λίγο μετά τις εννέα το βράδυ να οδηγεί (σ.σ υπήρχε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας) για να μεταβεί στο σπίτι της συντρόφου του, με την οποία και διαμένει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μεγάλο ευχαριστώ του 35χρονου Αντώνη μετά την αποφυλάκιση του και το μήνυμα του

Η πρωτοφανής καταδίκη του 35χρονου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κοινωνία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει και να δίδει στον νεαρό προεδρική χάρη, έπειτα από την οποία και αποφυλακίστηκε.
 
Η υπεράσπιση του 35χρονου καταχώρησε έφεση τόσο επί της καταδίκης του και όσο και για το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε, με το Ανώτατο να κρίνει πως ήταν ορθή η καταδίκη του, παρά το γεγονός ότι εντόπισε λάθη στο κατηγορητήριο, ωστόσο έκρινε πως ήταν υπερβολική η ποινή που του επιβλήθηκε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπά το Κ.Σ. Φρενάρου για την καταδίκη του 35χρονου-«Άδικη και απαράδεκτη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, το Εφετείο, σε σχέση με το επίδικο διάταγμα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανέφερε πως: «Έχουμε δικαστική γνώση για την κατάσταση που επικρατούσε κατά τον χρόνο που το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κληθεί να επιβάλει ποινή στον εφεσείοντα. Χαλαρώσεις στα μέτρα είχαν γίνει, όμως οι περιστάσεις που επέβαλαν την έκδοση του Διατάγματος κάθε άλλο παρά είχαν ξεπεραστεί και παραμένουν υποβόσκουσες μέχρι και σήμερα.
 
Είναι ακριβώς τα μέτρα που λήφθηκαν και υλοποιήθηκαν με ρυθμίσεις όπως το επίδικο Διάταγμα και η συμμόρφωση του κοινού σε αυτά με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία, αλλά και για κάποιους υπό τον φόβο της τιμωρίας, που αναχαίτισαν την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο. Το στοιχείο της γενικής αποτροπής όχι μόνο δεν είχε ατονήσει, αλλά ήταν έντονο και δεν διαφωνούμε με την προσέγγιση του πρωτόδικου δικαστηρίου ότι προκειμένου να επιτελέσουν τον σημαντικό τους ρόλο στην κοινωνία, αλλά και να στείλουν τα σωστά μηνύματα, τα Δικαστήρια όφειλαν να επιβάλλουν, κάτω από τις δοσμένες συνθήκες, αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές».
 
Ωστόσο, το Εφετείο υπέδειξε πως θα μπορούσε να επιβληθεί χρηματική ποινή στον 35χρονο, «η οποία να ήταν τέτοια ώστε αφ’ ενός να τιμωρήσει τον ίδιο και αφ’ ετέρου να επενεργήσει αποτρεπτικά για το ευρύτερο κοινό», ενώ παράλληλα, χαρακτήρισε την ποινή «ως έκδηλα εσφαλμένη επιλογή».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στην περιπέτεια του 35χρονου-Η στιγμή της αποφυλάκισής του (pics)

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς