Έργο εμπρηστών και η πυρκαγιά στο Πραστειό-Πιθανόν οι ίδιοι ύποπτοι

Σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, οι οποίες τέθηκαν σε συναγερμό για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στο Πραστειό Αυδήμου, της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις επτά, ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν στο μέρος και επιχειρούν για την τελική κατάσβεση της, ενώ βρίσκονται σε κινητοποίηση υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων, ενώ η πυρκαγιά κατέκαψε δέκα τετραγωνικά χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση.
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις δύο το μεσημέρι και έλαβε διαστάσεις, με τις τοπικές Αρχές να προχωρούν στην εκκένωση κατοικιών, λόγω του ότι κινδύνεψαν υποστατικά.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια Ίκαρος και Πολύβιος.
Όπως  ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας  Κεττής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο από Τμήμα Δασών, ένα από Τμήμα Θήρας και δέκα πτητικά μέσα.
 
Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά οφείλεται σε δύο εστίες που σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν από τον κύριο δρόμο Αυδήμου – Πραστειού και στην πορεία ενώθηκαν μεταξύ τους. 
 
Εκτιμάται ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, έτσι μέλη της υπηρεσίας άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις, για εντοπισμό των δραστών που δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που προκάλεσαν χθες την καταστροφική πυρκαγιά στα Κούκλια, Αρχιμανδρίτα και Δορά.

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ