Τρίτη 29 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τερματίζονται οι έρευνες για επιζώντες στο Λίβανο-Επιστρέφει η κυπριακή αποστολή

  09/08/2020 13:34
Τερματίζονται οι έρευνες για επιζώντες στο Λίβανο-Επιστρέφει η κυπριακή αποστολή

Τερματίζονται οι έρευνες για επιζώντες στο Λίβανο-Επιστρέφει η κυπριακή αποστολή

  09/08/2020 13:34
Οι αρχές του Λιβάνου αποφάσισαν να τερματίσουν τις έρευνες για ανεύρεση επιζώντων και ως εκ τούτου αναμένονται να επιστρέψουν αύριο στην Κύπρο, οι ομάδες της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ, οι οποίες είχαν μεταβεί την Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
 
Η κυπριακή αποστολή αποτελούμενη από στελέχη της ΕΜΑΚ και της ΜΜΑΔ μετέβησαν στην Βηρυτό, έχοντας μαζί τους και ανιχνευτικούς σκύλους Κ9, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για εντοπισμό ανθρώπων, οι οποίοι πιθανόν να είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια μετά τις εκρήξεις που έπληξαν την Τρίτη, 4 Αυγούστου, την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Η κυπριακή αποστολή άρχισε να επιχειρεί μαζί με την Ομάδα του Κατάρ από τις 7 Αυγούστου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε ότι ο Λίβανος αποφάσισε ότι τερματίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας για επιζώντες και πολύ πιθανόν αύριο να επιστρέψει η κυπριακή αποστολή.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι όλα τα μέλη της κυπριακής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.
 
Τη δική τους μάχη στα συντρίμια της Βηρυτού έδωσαν τα μέλη της ΜΜΑΔ και της ΕΜΑΚ και οι σκύλοι διασώστες, για ανεύρεση επιζώντων από την πολύνεκρη έκρηξη στον Λίβανο. Η κυπριακή αποστολή είχε μεταβεί στο Λίβανο στις 6 Αυγούστου και άρχισε αμέσως έρευνες στο σημείο μηδέν της έκρηξης. 
 
Στην κυπριακή αποστολή υπήρχαν και ανιχνευτικοί σκύλοι, ενώ στις έρευνες συνεργάζονταν με την ομάδα του Κατάρ. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας