Μετακινούνταν και έβαζαν φωτιές, δεκάδες οι εστίες-Μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Δεκάδες είναι οι εστίες της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς στην περιοχή Κουκλιών-Μούσερε-Δοράς.  Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου δηλώνει συγκλονισμένος και ταυτόχρονα εξοργισμένος, από την «εγκληματική ενέργεια που έχει συντελεστεί εναντίον της πατρίδας μας».
 
«Είμαι  πραγματικά συγκλονισμένος. Θέλω να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, να καταδικάσω αυτή την αποτρόπαια πράξη. Αυτή την πράξη από κάποιους ανεγκέφαλους. Αυτό που κάνουν καταστρέφουν την πατρίδα μας. Αυτή η πράξη που έχει γίνει έχει απειλήσει κοινότητες» ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αλεξάνδρου.
 

Όπως είπε, αυτή η πράξη που γίνεται οδηγεί στο να θρηνήσουμε αθώα θύματα. «Δεν καίνε την άγρια βλάστηση, δεν καίνε τη δασική έκταση. Κινδυνεύουν οι κατοικημένες περιοχές. Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι. Δίνουμε την μάχη. Για μας είναι η μάχη των μαχών και θα την κερδίσουμε, ζητούμε τη βοήθεια των πολιτών για να νικήσουμε αυτή τη μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Όπως είπε, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό αφού σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, έχουν εντοπιστεί δεκάδες εστίες, που δείχνουν ότι κάποιοι «μετακινούνταν μεταξύ των χωριών και έβαζαν φωτιά».
 
Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών αναφέρει πως υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα στους Ορείτες και στη Δορά όπου η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και στο Μούσερε όπου η πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου εξαιτίας της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής.

Όπως αναφέρεται, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 150 άτομα του Τμήματος Δασών με 32 πυροσβεστικά οχήματα, 15 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 35 άτομα, 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 για εκκένωση της Πολιτικής Άμυνας με 30 άτομα, 1 πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα,  5 εκσκαφείς, 2 προωθητές γαιών, 1 βυτιοφόρο, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.
 
Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχειρούν συνολικά 10 πτητικά μέσα, 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 2 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ενώ καθοριστική είναι και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ.).

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας
Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ