Σάββατο 31 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητά λήψη μέτρων εναντίον της CPT η Συντονιστική Επιτροπή Εταιρειών Λεωφορείων

  06/08/2020 16:08
Ζητά λήψη μέτρων εναντίον της CPT η Συντονιστική Επιτροπή Εταιρειών Λεωφορείων

Ζητά λήψη μέτρων εναντίον της CPT η Συντονιστική Επιτροπή Εταιρειών Λεωφορείων

  06/08/2020 16:08
«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή εταιρειών Λεωφορείων ΕΜΕΛ- ΖΗΝΩΝ -INTERCITY- ΟΣΕΑ – ΟΣΥΠΑ αναφορικά με το σημερινό τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο στην οδό Διαγόρου, προσθέτοντας ότι «το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για τη μη λήψη άμεσων μέτρων εναντίον της κοινοπραξίας CPT».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ακυβέρνητο λεωφορείο προσέκρουσε σε μοτοσικλέτες και οχήματα στη Λευκωσία

«Επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά στα συνεχόμενα ατυχήματα στα οποία πρωταγωνιστούν τα γυαλιστερά ψεκασμένα λεωφορεία της νέας εποχής. Από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς στο σημερινό ατύχημα.  Η εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) του Υπουργείου Μεταφορών είναι πλέον ακατανόητη για όλους εμάς», αναφέρει η ανακοίνωση.  

Σημειώνεται ότι «από το πρώτο δυστύχημα όπου θρηνήσαμε τον νεκρό οδηγό του λεωφορείου είχαμε έντονα διατυπώσει τις ανησυχίες μας και για το επίπεδο εκπαίδευσης οδηγών στα νέα λεωφορεία αλλά και για την ποιότητα και αξιοπιστία τους».   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η πορεία του ακυβέρνητου λεωφορείου που προσέκρουσε σε μοτοσικλέτες και όχημα

Όπως αναφέρεται, «ένα σοβαρό Υπουργείο με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου θα είχε ήδη από την πρώτη στιγμή ακινητοποιήσει ολόκληρο τον πολυδιαφημιζόμενο στόλο για έρευνες εις βάθος και αξιολόγηση του. Αντί αυτού συνεχίζουν να παρελαύνουν καθημερινά στους κυπριακούς δρόμους καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ ατυχημάτων παγκοσμίως. Η εύκολη λύση της θυματοποίησης των επαγγελματιών οδηγών είναι ανήθικη και εξωφρενική.  Η δε αποφυγή της ανάληψης της ευθύνης από την κοινοπραξία CPT και την αναθέτουσα αρχή (Υπουργείο Μεταφορών) έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής».  

«Το Υπουργείο Μεταφορών», καταλήγει η ανακοίνωση, « δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για τη μη λήψη άμεσων μέτρων εναντίον της κοινοπραξίας CPT", προσθέτοντας ότι "οτιδήποτε λιγότερο θεωρείται μεροληπτική μεταχείριση».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας