Τίμησε πολίτη που βοήθησε σε σύλληψη ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου τίμησε σήμερα, πολίτη, ο οποίος με την ευσυνειδησία του, βοήθησε την Αστυνομία στον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτου για υπόθεση απόπειρας διάρρηξης υποστατικού.

Ο κ. Χρυσόστομος Κυριάκου, κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για διακοπές, σε πρόσφατο περιστατικό, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε δρόμο της Λεμεσού, είχε αντιληφθεί πρόσωπο να κινείται ύποπτα, ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν άμεσα στον τόπο του συμβάντος, ανέκοψαν τον ύποπτο και τον συνέλαβαν καθότι στην κατοχή του εντόπισαν διαρρηκτικά εργαλεία. Στη συνέχεια, από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι αυτός φαίνεται να αποπειράθηκε να διαρρήξει υποστατικό στην περιοχή.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κάλεσε σήμερα τον κ. Κυριάκου, στο γραφείο του, όπου τον τίμησε για την ευσυνειδησία του. Ο κ. Παπαθεοδώρου, τον ευχαρίστησε για την πράξη του αναφέροντας ότι τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές τιμούν τους πολίτες και εκτιμώνται από την πολιτεία, καθότι αυτές αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση στον αγώνα που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, αλλά και διατήρηση συνθηκών και αισθήματος ασφάλειας στη χώρα μας. Ανέφερε δε, ότι ειδικά στις μέρες μας, που η Αστυνομία αντιμετωπίζει τεράστιες και πολυεπίπεδες προκλήσεις, σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές, η ανάγκη συνεργασίας Αστυνομίας και κοινού έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη και πιο επιτακτική.

Ο κ. Κυριάκου ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας, αναφέροντας ότι θεωρεί ως ηθικό καθήκον του κάθε πολίτη να βοηθά την Αστυνομία με όποιο τρόπο μπορεί γιατί τα οφέλη αντανακλώνται στην ίδια την κοινωνία και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά. 

Ο Αρχηγός Αστυνομίας απένειμε στον κ. Χρυσόστομο Κυριάκου τιμητικό δίπλωμα για την πράξη του, ως επίσης και αναμνηστικό δώρο. 

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics