Δευτέρα 21 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ποινή φυλάκισης σε 42χρονο για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών-Έδρασε μέσω Instagram

  06/08/2020 13:10
Ποινή φυλάκισης σε 42χρονο για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών-Έδρασε μέσω Instagram

Ποινή φυλάκισης σε 42χρονο για σεξουαλική κακοποίηση μαθητών-Έδρασε μέσω Instagram

  06/08/2020 13:10
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών σε 42χρονο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε ενοχή σε δύο κατηγορίες άγρα παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς δηλαδή μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την ονομασία Instagram, προσέγγισε παιδιά γυμνασίου ηλικίας 14 και 15 ετών, αντίστοιχα, και απέκτησε πρόσβαση σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο που παρουσιάζουν τους ανήλικους γυμνούς και να προβαίνουν σε άσεμνες πράξεις, καθώς και δυο κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, δηλαδή προκάλεσε τους εν λόγω ανήλικους να γίνουν μάρτυρες απεικόνισης σεξουαλικών πράξεων, χωρίς οι ανήλικοι να συμμετέχουν, δηλαδή τους απέστειλε φωτογραφίες και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο. 
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κακουργιοδικείο, ο κατηγορούμενος βαρύνεται με μια προηγούμενη καταδίκη για παρόμοια αδικήματα. Το Κακουργιοδικείο στην επιβολή της ποινής τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από την ποινή δεκαετούς φυλάκισης που προβλέπει ο σχετικός Νόμος.
 
Τονίστηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, έναν χώρο που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να ικανοποιήσει τις χυδαίες ορέξεις του εις βάρος ανηλίκων παιδιών.
 
Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, πρόκειται για συμπεριφορά απαράδεκτη και απερίγραπτα χυδαία που προκαλεί αποστροφή στο κάθε υγιές μέλος της κοινωνίας και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντιμέτωπο της τον Νόμο με την επιβολή αποτρεπτικών ποινών.
 
Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, την άμεση παραδοχή του Κατηγορουμένου, τις προσωπικές, οικογενειακές του συνθήκες. Επίσης έλαβε υπόψη τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία προέκυψαν λόγω κακοποίησης του κατά την παιδική του ηλικία χωρίς όμως αυτά να αποτελούν σημαντικό λόγο για μη επιβολή αυστηρής ποινής.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας