Ούτε μια, ούτε δύο αλλά... έξι καταγγελίες σε απείθαρχο ιδιοκτήτη μαγαζιού

Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού, εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων για την εφαρμογή και τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των σχετικών Υπουργικών διαταγμάτων.

Πρόκειται για  μπαράκι στην Πάφο, όπου κατά τους ελέγχους που διεξάγει η Αστυνομία, σε έξι διαφορετικές ημερομηνίες, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου την περασμένη Κυριακή, από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του υποστατικού βρισκόταν αριθμός θαμώνων που ξεπερνούσε τον επιτρεπόμενο αριθμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συνωστισμός και να μην τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των θαμώνων.

Αριθμός θαμώνων πέραν του επιτρεπόμενου εντοπίστηκαν στο μπαράκι και σε ελέγχους που έγιναν στις 21 και 28 Ιουνίου, ενώ στις 4, 5 και στις 24 Ιουλίου, επίσης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διαταγμάτων.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι και η διεύθυνση του υποστατικού δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επίσης στις 4 Ιουλίου, καθώς και στις 24 Ιουλίου, το υποστατικό εξυπηρετούσε πελάτες στο μπαρ, ενώ ταυτόχρονα δεν τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις από τους θαμώνες.

Εναντίον της Διεύθυνσης του υποστατικού, καταχωρήθηκε χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για εκδίκαση, υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση. Παράλληλα η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας του υποστατικού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ