Παρασκευή 2 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Φόρεσαν τη στολή 100 νέοι αστυνομικοί και πυροσβέστες

  05/08/2020 14:16
Φόρεσαν τη στολή 100 νέοι αστυνομικοί και πυροσβέστες

Φόρεσαν τη στολή 100 νέοι αστυνομικοί και πυροσβέστες

  05/08/2020 14:16

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου η τελετή διαβεβαίωσης 100 νεοπροσληφθέντων Αστυνομικών και Πυροσβεστών. Πρόκειται για τις πρώτες προσλήψεις που γίνονται μετά το 2017.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας, κ. Στ. Παπαθεοδώρου, του Υπαρχηγού Αστυνομίας, κ. Χρ. Μαυρή, του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ανώτερου Αστυνόμου Θ. Αρναούτη, καθώς και του Αναπλ. Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αστυνόμου Α’, Π. Χατζηβασιλείου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη, τόνισε ότι, η Αστυνομία είναι ένας από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς της Κύπρου, ο οποίος είναι ταυτισμένος με την ύπαρξη της Πολιτείας, της Δημοκρατίας και της ίδιας της κοινωνίας. Η Αστυνομική Ακαδημία, συνέχισε, «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών μας, αλλά και στη διάπλαση ορθολογιστικών στάσεων και συμπεριφορών από τα μέλη μας, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, όπως είναι η απειλή της τρομοκρατίας, το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο».

Ο κ. Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε στο νέο σύστημα εκπαίδευσης που υιοθετήθηκε και το οποίο δίδει έμφαση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση, την καλλιέργεια και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στη μάθηση μέσα από την αλληλεπίδραση και στην εφαρμογή νέων εκπαιδευτικών μεθόδων. Ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου πραγματοποιείται μέρος της αστυνομικής εκπαίδευσης.

Τέλος, κάλεσε τους νεοεισερχόμενους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες να εργάζονται πάντοτε με τιμιότητα, αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στόχος μας είναι ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και η κοινωνία να μας εμπιστεύεται. Θέλουμε ο κάθε πολίτης να ξέρει ότι θα είμαστε εκεί όποτε μας χρειαστεί».

Οι 75 Αστυνομικοί και οι 25 Πυροσβέστες, αφού παρακολουθήσουν προκαταρκτική εκπαίδευση θα τοποθετηθούν αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών που υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι, στις 29 Αυγούστου 2020, θα πραγματοποιηθούν από το Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι γραπτές εξετάσεις για πλήρωση 356 κενών θέσεων σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, όπου αναμένεται να παρακαθίσουν 1,317 υποψήφιοι.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας