Παρασκευή 2 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ποινή φυλάκισης... επτά ημερών σε «οκνηρό πρόσωπο»

  03/08/2020 22:02
Ποινή φυλάκισης... επτά ημερών σε «οκνηρό πρόσωπο»

Ποινή φυλάκισης... επτά ημερών σε «οκνηρό πρόσωπο»

  03/08/2020 22:02
Ποινή φυλάκισης… επτά ημερών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 52χρονη που ζητιάνευε.
 
Η 52χρονη εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας να ζητιανεύει σε δημόσιο χώρο στη Λάρνακα, στις 21 Ιουλίου, ενώ καταχώρισε εναντίον της υπόθεση.

Η 52χρονη κρίθηκε ένοχη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για το αδίκημα που αφορά «πρόσωπα οκνηρά που ζουν ακατάστατη ζωή κατά παράβαση του άρθρου 188 (β) του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154.».
 
Την ίδια ώρα που φαίνεται να παρατηρείται υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές, η ποινή φυλάκισης επτά ημερών που επιβλήθηκε στην 52χρονη έρχεται να επιβεβαιώσει τη μη εφαρμογή εναλλακτικών ποινών για τέτοιου είδους αδικήματα.
Παράλληλα, με την παράδοξη, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί, αυτή η ποινή, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος τι είδους σωφρονισμός μπορεί να εφαρμοστεί στην 52χρονη, στη διάρκεια αυτών των επτά ημερών.
Μετά από επτά ημέρες, αφού αποφυλακιστεί, η 52χρονη πιθανόν να βρίσκεται πάλι στην ίδια κατάσταση, αφού από τη μια ή πρόκειται για πρόσωπο που χρήζει βοήθειας ή από την άλλη, εάν πρόκειται για πρόσωπο που εμπλέκεται σε κύκλωμα θα ανέμενε κανείς να διαταχθεί η άμεση απέλαση της.

Εξάλλου, εάν πρόκειται για μέλος κυκλώματος, σίγουρα η ποινή επτά ημερών δεν θα χαρακτηριζόταν και ως… βαρύς πέλεκυς, ώστε να είναι αποτρεπτική και έτσι μετά από επτά ημέρες θα μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά της. Ωστόσο, σημειώνεται πως εάν ήταν μέλος κυκλώματος οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε θα ήταν διαφορετικές.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ένας φυλακισμένος στοιχίζει κατά μέσο όρο 100 ευρώ την ημέρα. Άρα η εν λόγω 52χρονη θα στοιχίσει στην Δημοκρατία 700 ευρώ, ενώ θα μπορούσε να της επιβληθεί εναλλακτική ποινή, όπως γίνεται σε άλλες χώρες για τέτοιους είδους αδικήματα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας