Τέσσερις διαδοχικές πυρκαγιές στη Λευκωσία-Απειλήθηκαν και υποστατικά

Αντιμέτωπες με τέσσερις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην επαρχία Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, η μία πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αχερά στην Αγροκηπιά, η οποία είναι υπό την ευθύνη του Τμήματος Δασών. Στην προσπάθεια πυρόσβεσης συμμετείχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο οχήματα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο-Στη μάχη και εναέρια μέσα
 
 Η δεύτερη εκδηλώθηκε σε σπαρτά στην περιοχή Δένιας και τέθηκε υπό έλεγχο.
Πιο σοβαρή ήταν η πυρκαγιά στην Κοκκινοτριμυθιά, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν μία φάρμα. Η προσπάθεια ακολούθως επικεντρώθηκε στην προστασία σπιτιών πλησίον του σημείου της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε ένα τ.χ. από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση ακακίες, δέντρα, σπαρτά και μπάλες σανού. Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε ένα πρόχειρο παράπηγμα με υδραντλία. 

Η πυρκαγιά στη Κοκκινοτριμιθιά είναι υπό έλεγχο. Κάηκε περίπου 1 τ.χ από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ακακίες, δέντρα, σπαρτά και μπάλες σανού. Ένα πρόχειρο παράπηγμα με υδραντλία έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Συνέχεια σε νέο tweet..

 
Η τέταρτη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Βυζακιά-Ποτάμι, στην οποία ανταποκρίθηκε το Τμήμα Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστάτευσαν ένα κτήμα δεξιώσεων που κινδύνευσε από τις φλόγες. Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε ένα τ.χ. σπαρτά. 
 
Το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
 
Η έκκληση Γιολίτη
Στο μεταξύ, έκκληση στους πολίτες σε σχέση με τις πυρκαγιές απηύθυνε μέσω Twitter η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.
 
Σχολιάζοντας το γεγονός πως εκδηλώθηκαν επτά πυρκαγιές σήμερα, η κ. Γιολίτη τόνισε πως «η Πυροσβεστική Υπηρεσία ξεπερνά τον εαυτό της σήμερα προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή της».
 
Υπέδειξε, ωστόσο, πως δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς τη δική μας συμβολή. «Κάνω έκκληση σε κάθε πολίτη. Εγρήγορση, άμεση ενημέρωση και υπευθυνότητα για το κοινό μας σπίτι», υπογράμμισε η Υπουργός.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών