Δεν ήταν η πρώτη φορά που κακοποιήθηκε η οικιακή βοηθός-Στάση σιωπής από τον 68χρονο

Στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης με την κακοποίηση της οικιακής βοηθού από Ελληνοκύπριο, προχωρεί η Αστυνομία, η οποία μετά την δημοσιοποίηση των ντοκουμέντων στο διαδίκτυο, ενήργησε άμεσα και αυτοβούλως.

Αφού εντόπισε την αλλοδαπή που φαίνεται να κακοποιήθηκε λεκτικά και σωματικά από τον 68χρονο Ελληνοκύπριο, πρώην μέλος της Αστυνομίας, ο οποίος ωστόσο αφυπηρέτησε εδώ και περίπου 20 χρόνια, ακολούθως εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου.

Η Αστυνομία αναμένεται να καταχωρήσει το πρωί την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου και να παραπέμψει τον 68χρονο σε δίκη, ώστε να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το θύμα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στον 68χρονο και όπως διαπιστώνεται από τις έρευνες, δεν διατηρούσαν οποιαδήποτε άλλη σχέση πέραν της επαγγελματικής, ο 68χρονος εκτός από την περίπτωση που φαίνεται στα ντοκουμέντα να κακοποιεί την 31χρονη αλλοδαπή, η ίδια κατέθεσε πως έπεσε θύμα κακοποίησης άλλη μια φορά, κατά τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως ισχυρίστηκε ο λόγος της κακοποίησης ήταν οι υποψίες του 68χρονου ότι διατηρεί σχέση με συγγενικό του πρόσωπο. Ο 68χρονος, ανακρινόμενος άσκησε το δικαίωμα της σιωπής και δεν θέλησε να αναφέρει οτιδήποτε.  

Η Αστυνομία, μετά από επιθυμία και της 31χρονης, εξασφάλισε στη νεαρή χώρο διαμονής και τη απομάκρυνε από την οικία του 68χρονου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ξεκαθάρισε πως δεν έχει σημασία το επάγγελμα ενός θύτη σε οποιαδήποτε υπό διερεύνηση αδικήματα, αφού η νομοθεσία είναι για όλους η ίδια, ενώ τόνισε πως «η Αστυνομία έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της τέτοια αδικήματα τέτοιων υποθέσεων, με εξιδεικευμένο προσωπικό που παρέχει την ασφάλεια και στήριξη σε αυτά τα πρόσωπα».

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, «η Αστυνομία αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοιες υποθέσεις κακοποίησης γυναικών και βίας στην οικογένεια και διερευνά με κάθε επαγγελματισμό», προσθέτοντας πως τέτοιες υποθέσεις, όπως αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

«Αυτό που ζητούν οι παραπονούμενοι, είναι η εμπιστευτικότητα για να μπορούν προβούν σε αυτές τις καταγγελίες. Η Αστυνομία συλλαμβάνει και πρώην μέλη της και οποιοδήποτε πολίτη. Οποιαδήποτε θέση και αν έχει στη κοινωνία», υπέδειξε ο κ. Ανδρέου.
 
Αποτροπιασμός από τα ντοκουμέντα
Στα συγκεκριμένα βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε σελίδα στο Facebook, η οικιακή βοηθός ακούγεται να κλαίει, ενώ ο άνδρας φαίνεται να ζητά εξηγήσεις, σχετικά με συνάντηση που είχε η ίδια με συγγενή του σε φούρνο.
 
«Εγώ θέλω να μάθω ποιος κανόνισε να βρεθείτε στον φούρνο. Μην με νευριάσεις άλλο, δεν θέλω να σε δέρω άλλο. Δεν θέλω να σε δέρω αλλά δεν θέλω να με περιπαίζεις. Ξαφνικά βρεθήκατε φούρνο; Πού το ήξερε πως θα ήσουν εκεί;», με την κοπέλα να ρωτά ποιος είπε τέτοιο πράγμα. Στη συνέχεια ο Ελληνοκύπριος ακούγεται να της λέει «δεν είμαι μωράκι να με περιπαίζεις εμένα». Σε αυτό το σημείο, η αλλοδαπή ακούγεται να φωνάζει «άου, άου» και να σπαράζει από το κλάμα, λέγοντας «πόσο ξύλο να φάω εγώ από σένα για αυτό το πράγμα. Κάθε μέρα τούτο, άου, άου».

Ο Ελληνοκύπριος ακούγεται για αρκετή ώρα να ζητά εξηγήσεις από την αλλοδαπή για μια συνάντηση, με την ίδια να εκλιπαρεί και να του λέει «κανεί, κανεί. Τι άλλο να σου πω; Ποια αλήθεια να σου πω;… Βαρέθηκα κάθε μέρα να τρώει ξύλο». «Όσπου λέεις ψέματα θα σου τα σπάσω», λέει στη συνέχεια ο Ε/κ, ο οποίος επιμένει να ζητά απαντήσεις, ενώ ακούγεται πως ασκεί σωματική βία σε βάρος της και να την βρίζει.

Στη συνέχεια του βίντεο, ο Ε/κ ακούγεται να χαστουκίζει την αλλοδαπή, λέγοντας της «θα σε φτύσω… Πώς τόλμησες;… Μίλα μου να μεν σε κατακόψω», με το θύμα να λέει επίμονα πως «δεν έχει έτσι πράμα».

Σε δεύτερο βίντεο, η γυναίκα ακούγεται και πάλι να βογκά και να τον εκλιπαρεί για να σταματήσει, λέγοντας του επίμονα πως δεν λέει ψέματα.

«Πόσες φορές να τρώει ξύλο, σου λαλώ οϊ, οϊ… Παναγιά μου, θεέ μου…», με τον Ε/κ και πάλι να φαίνεται πως την χτυπά, χωρίς δισταγμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»