Κυριακή 20 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έβαλε λουκέτο σε δύο μπαρ και ένα καφεστιατόριο η Αστυνομία-«Έγραψαν» τα διατάγματα

  28/07/2020 18:42
Έβαλε λουκέτο σε δύο μπαρ και ένα καφεστιατόριο η Αστυνομία-«Έγραψαν» τα διατάγματα

Έβαλε λουκέτο σε δύο μπαρ και ένα καφεστιατόριο η Αστυνομία-«Έγραψαν» τα διατάγματα

  28/07/2020 18:42
Προσωρινά διατάγματα αναστολής λειτουργίας τριών υποστατικών, δύο μπαρ και ενός καφεστιατορίου, εξέδωσαν σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.
 
Τα διατάγματα αναστολής λειτουργίας των τριών υποστατικών εκδόθηκαν μετά από σχετικά αιτήματα, που υπέβαλε η Αστυνομία, για τα συγκεκριμένα υποστατικά, αφού κατά τη διάρκεια των καθημερινών ελέγχων σχετικά με τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, διαπιστώθηκαν επανειλημμένα, παραβάσεις της Νομοθεσίας και των σχετικών διαταγμάτων και μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
 
Τα δύο μπαρ βρίσκονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, ενώ το καφεστιατόριο βρίσκεται στην επαρχία Πάφου. Εναντίον της Διεύθυνσης του κάθε ενός υποστατικού, καταχωρήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για εκδίκαση, υποθέσεις παράβασης της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση.
 
Με την καταχώρηση των υποθέσεων στο Δικαστήριο, η Αστυνομία υπέβαλε αίτημα έκδοσης διατάγματος προσωρινής αναστολής λειτουργίας για κάθε ένα από τα τρία υποστατικά, μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, αντίστοιχα.
 
Στο ένα από τα δύο μπαρ, κατά τη διάρκεια των ελέγχων από μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες, παραβάσεις της Νομοθεσίας για την λοιμοκάθαρση. Στις 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούνταν θαμώνες στο μπαρ του υποστατικού, ενώ στις 19 Ιουλίου, γύρω στους 20 θαμώνες χόρευαν εντός του υποστατικού. Σε έλεγχο που διεξήχθη στις 23 Ιουλίου, προσωπικό του υποστατικού δεν έφερε μάσκα προστασίας, ενώ στις 25 Ιουλίου, γύρω στους 15 θαμώνες, επίσης εντοπίστηκαν να χορεύουν εντός του υποστατικού.
 
Στο δεύτερο μπαρ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στις 27 Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούνταν θαμώνες στο μπαρ του υποστατικού, ενώ σε έλεγχο που έγινε στις 11 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των θαμώνων στο υποστατικό, δεν τηρούνταν οι ενδεδειγμένες αποστάσεις προστασίας.
 
Στο καφεστιατόριο στην επαρχία Πάφου, σε έλεγχο που έγινε χθες Δευτέρα, 27 Ιουλίου, διαπιστώθηκε ότι το προσωπικό δεν έφερε μάσκα προστασίας και ότι στο χώρο δεν υπήρχε η απαραίτητη σήμανση, καθώς και θερμόμετρο. Διαπιστώθηκε επίσης ότι μετά την αποχώρηση των πελατών δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης του υποστατικού, καθώς και ενός μέλους του προσωπικού. Παράλληλα, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, το καφεστιατόριο λειτουργούσε χωρίς άδεια από το αρμόδιο Υφυπουργείο και χωρίς άδεια από τη Δημοτική Αρχή.
 
Η εκδίκαση των υποθέσεων εναντίον των δύο μπαρ, ορίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στις 4 Αυγούστου, ενώ το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον του καφεστιατορίου, στις 3 Αυγούστου, 2020.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας