Πολύωρη νεκροτομή στον 46χρονο που μαχαίρωσαν-Εν αναμονή επιστημονικών εξετάσεων

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 46χρονου, Igor Kamanets, ο οποίος το βράδυ της 15ης Ιουλίου δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από δύο πρόσωπα, στην Κάτω Πάφο, διενεργήθηκε το απόγευμα από τους Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την νεκροτομή δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, λόγω των χειρουργικών επεμβάσεων που υποβλήθηκε το θύμα από την ημέρα του τραυματισμού του. Τα ακριβή αίτια θανάτου του θα εξακριβωθούν από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις. 

Η επιλογή του 46χρονου να μην επισκεφθεί τις Πρώτες Βοήθειες αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της 15 Ιουλίου, αποδείχθηκε μοιραία, αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού όπου μεταφέρθηκε την Πέμπτη, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του 38χρονου υπόπτου, για την υπόθεση του φόνου του Igor Kamanets.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο το νέο διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου, έγινε εν όψει του γεγονότος πως χθες περί τις 22:00 το θύμα απεβίωσε ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Κατόπιν τούτου εναντίον του 38χρονου υπόπτου εξασφαλίστηκε νέο ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της συνωμοσίας, για φόνο, και φόνο εκ προμελέτης, δυνάμει του οποίου επανασυνελήφθη στις 00:05 της 25ης Ιουλίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν και άλλους για το φόνο του 46χρονου-Στο μικροσκόπιο κάμερες ασφαλείας

Το ιστορικό της υπόθεσης
Στην κατάθεση του ο άτυχος 46χρονος, ανέφερε ότι στις 11 το βράδυ της 15ης Ιουλίου, 2020 βρισκόταν πεζός στη λεωφόρο Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο.
 
Έκανε σήμα σε αυτοκίνητο σκούρου χρώματος, με άγνωστους αριθμούς εγγραφής για να σταματήσει. Αφού το συγκεκριμένο όχημα σταμάτησε, ο συνοδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ο 46χρονος ζήτησε όπως τον μεταφέρουν στο κέντρο της πόλης. Ο συνοδηγός φέρεται να ζήτησε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ για τη μεταφορά του, που ο 46χρονος αρνήθηκε να τα δώσει.

Ακολούθησε συζήτηση και σύμφωνα πάντα με τον 46χρονο, ο άγνωστος άντρας του επιτέθηκε με μαχαίρι και τον τραυμάτισε. Ακολούθως εισήλθε στο αυτοκίνητο όπου μαζί με τον οδηγό, τράπηκαν σε φυγή.
 
Ο 46χρονος, όπως ανάφερε στους αστυνομικούς, συνέχισε το δρόμο του πεζός και πήγε στην οικία του. Δεν επισκέφθηκε αρχικά νοσοκομείο γιατί θεώρησε ότι τα τραύματα του δεν ήταν σοβαρά. Ωστόσο, όταν τον επισκέφτηκε ο αδερφός του στο σπίτι του και είδε την κατάσταση του τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ανέτρεψε την κατάθεσή του η συμβία του 
Στην συνέχεια ωστόσο η συμβία του θύματος, η οποία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση  από την 18η Ιουλίου του 2020 επειδή παρέμενε στη Δημοκρατία χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης, ανέφερε σε συμπληρωματική της κατάθεση στην Αστυνομία, ότι ο συμβίος της της ανέφερε μετά τον αρχικό του ισχυρισμό ότι “αυτός ο άχρηστος μου έστησε καρτέρι και είχε δίκαιο για αυτόν”. H συμβία του αντιλήφθηκε για ποιον εννοούσε και έδωσε ό,τι στοιχεία του είχε στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος για τον οποίο απέκρυψε από την Αστυνομία, την πραγματική αλήθεια , είναι επειδή το θύμα, για δικούς του λόγους , δεν επιθυμούσε την εμπλοκή της Αστυνομίας, σχετικά με το γεγονός του τραυματισμού του.
 
Το ΤΑΕ Πάφου ενημερώθηκε για την υπόθεση τρεις ημέρες μετά, στις 18 Ιουλίου στις 10 και 30 το πρωί από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.
 
Όπως ανέφεραν οι θεράποντες ιατροί, έφερε διάφορα τραύματα στο σώμα του που προκλήθηκαν από αιχμηρό όργανο, με σοβαρότερο ένα τραύμα στην κοιλιακή χώρα.
 
Η σύλληψη του 38χρονου έγινε την Πέμπτη μετά από εξασφάλιση εντάλματος σύλληψης από την Αστυνομίας και τέθηκε υπό κράτηση, ωστόσο αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε φόνο εξελίχθηκε η επίθεση εναντίον 46χρονου-Καρτέρι θανάτου

Δειτε Επισης

Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)