Νέα τραγωδία… Νεκρός ο 54χρονος που έπεσε από ύψος 4,5 μέτρων σε οικοδομή

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 54χρονος εργολάβος, Ανδρέας Κωνσταντίνου σε νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε γύρω στις επτά και 30 το πρωί, σε υπό ανέγερση οικοδομή στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άτυχος Κωνσταντίνου, ενώ επιθεωρούσε την οικοδομή, στην περιοχή Γερμασόγειας, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος τεσσεράμισι μέτρων σε σκαμμένο υπόγειο, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της οικοδομής.

Ο 54χρονος, που ήταν ένας εκ των συνιδιοκτητών της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε υπεργολαβικά τα καλούπια της οικοδομής, προσπαθούσε να περάσει από το επίπεδο του εδάφους προς τον υπόγειο χώρο της οικοδομής όπου εκτελούνταν οι εργασίες.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που τον μετέφερε  στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του ο οποίος επήλθε ακαριαία. 

Σύμφωνα με τον λειτουργό του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στη Λεμεσό, Κύπρο Κύπρου, όπως διαφάνηκε από τις προκαταρκτικές έρευνες, ο άτυχος Ανδρέας, χρησιμοποίησε πρόχειρο εναέριο διάδρομο ο οποίος ήταν σίγουρα ανασφαλής, χωρίς ικανοποιητικό πλάτος, χωρίς πλευρική προστασία και χωρίς στήριξη.

Σύμφωνα με τον κ. Κύπρου, ο άτυχος 54χρονος επεσε κατά την προσπάθεια του να περάσει από το διάδρομο, λόγω και του μικρού πλάτους των 40 πόντων. «Πρέπει να έχασε την ιστορροπία του, οι ενδείξεις αυτό φανερώνουν και έπεσε στο κενό μεταξύ της εκσκαφής και του τοίχου του υπόγειου χώρου του εργοταξίου».

«Να σημειωθεί ότι στο εργοτάξιο υπήρχε κανονικό και σχετικά ικανοποιητική κατασκευή για την πρόσβαση από τον ισόγειο προς τον υπόγειο χώρο εργασίας την οποία, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες χρησιμοποίησε το θύμα για να ανέβει από το υπόγειο στο επίπεδο του εδάφους. Όμως για κάποιο λόγο που διερευνάται φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε αυτός ο ανασφαλής εναέριος διάδρομος που προκάλεσε και την πτώση», πρόσθεσε ο λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κϋπρου ο συγκεκριμένος διάδρομος δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί, ενώ σημείωσε πως διερευνάται ακριβώς πότε δημιουργήθηκε αυτός ο εναέριος διάδρομος και γιατί βρισκόταν στο χώρο.

Όπως εξήγησε ο κ. Κύπρου, «οι εργασίες δε θα σταματήσουν,αφού είναι προγραμματισμένο να γίνει σήμερα και αύριο η επιχωμάτωση του κενού χώρου που έγινε και το ατύχημα και σίγουρα αν γίνουν αυτές οι εργασίες θα καταστεί πιο ασφαλής οικοδομή, όμως τα υπόλοιπα ενδεχόμενα και πιθανά μέτρα θα εξεταστούν μετά τη διερεύνηση του ατυχήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον