Πώς απαντά στις επικρίσεις του δικηγόρου των δύο υπόπτων για τον φόνο Καλλιτσιώνη η Αστυνομία

Απάντηση στην ανακοίνωση του δικηγόρου των δύο υπόπτων, για την υπόθεση δολοφονίας του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστού ως Βαλεντίνος, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, εξέδωσε η Αστυνομία.
 
Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, αναφέρει ότι «η  Αστυνομία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου Αντώνη Δημήτριου, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, η οποία αναπαράχθηκε από διάφορα ΜΜΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αυτή του φόνου εκ προμελέτης, όπου ένας συμπολίτης μας έχει δολοφονηθεί. Οι ανακριτές κλήθηκαν να διερευνήσουν και να εξιχνιάσουν αυτό το σοβαρό έγκλημα, εξασφαλίζοντας μαρτυρίες και εξετάζοντας τεκμήρια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά από το δικηγόρο των δύο που συνελήφθησαν για τον φόνο Καλλιτσιώνη
 
Όπως αναφέρεται, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε εξασφαλιστεί μαρτυρία εναντίον των δύο υπόπτων προσώπων, όπου και εναντίον τους είχαν εξασφαλιστεί, αρχικά δικαστικά εντάλματα σύλληψης και στη συνέχεια δύο διατάγματα προφυλάκισης διάρκειας 8 και 4 ημερών αντίστοιχα, βάσει των μαρτυριών που κατατέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
«Μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού το οποίο έχει εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε, δια χειρός του ανακριτή της υπόθεσης, στη Νομική Υπηρεσία, όπως είναι και η συνήθης διαδικασία, για οδηγίες και καθοδήγηση για τον παραπέρα χειρισμό της. Από τη μελέτη του φακέλου, δόθηκαν οδηγίες, όπως η υπόθεση στο παρόν στάδιο μην καταχωρηθεί και συνεχιστούν οι εξετάσεις. Όσον αφορά τους δύο υπόπτους, αφέθηκαν ελεύθεροι, εφόσον τα διατάγματα προφυλάκισης τους ολοκληρώθηκαν σήμερα».
 
Τονίζεται ότι, η διερεύνηση των υποθέσεων, γίνεται πάντοτε με αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό, με απώτερο στόχο τη συλλογή μαρτυρίας, όπου θα καταδεικνύει ή όχι την εμπλοκή οποιωνδήποτε προσώπων. «Οι ενέργειες της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, έγιναν πάντοτε στη βάση του μαρτυρικού υλικού που εξασφαλίστηκε στο πλαίσιο διερεύνησής της». 
 
Τέλος επισημαίνεται, «ότι η διερεύνηση μιας υπόθεσης είναι συλλογική δουλειά που γίνεται από τους ανακριτές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιούνται συγκεκριμένα μέλη που λαμβάνουν μέρος στις ανακρίσεις, με οποιονδήποτε τρόπο».

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»