Τρίτη 27 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μπλόκο στο αεροδρόμιο για δέκα γυναίκες-Πληροφορίες πως ήταν πληρωμένες νύφες

  20/07/2020 11:36
Μπλόκο στο αεροδρόμιο για δέκα γυναίκες-Πληροφορίες πως ήταν πληρωμένες νύφες

Μπλόκο στο αεροδρόμιο για δέκα γυναίκες-Πληροφορίες πως ήταν πληρωμένες νύφες

  20/07/2020 11:36

Την είσοδο στη Δημοκρατία απαγόρευσαν χθες, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης - ΥΑΜ, σε 10 γυναίκες, υπηκόους ευρωπαϊκής χώρας, οι οποίες φέρεται να αφίχθηκαν στην Κύπρο, με πρόθεση να τελέσουν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών. Η επιχείρηση διεξήχθη από τα μέλη της Αστυνομίας, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας που αφορούσε την τέλεση εικονικών γάμων.

Οι 10 γυναίκες αφίχθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πτήση από τη χώρα τους και υποβλήθηκαν σε έλεγχο από τα μέλη της ΥΑΜ. Κατά τον έλεγχο προέβαλαν διάφορους ισχυρισμούς σχετικά με την άφιξή τους στην Κύπρο, οι οποίοι διερευνώνται.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, σε συνεργασία με μέλος της Europol, που βρίσκεται μόνιμα στην Κύπρο για να συνδράμει στις δράσεις της Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης, διενήργησαν εξειδικευμένες συνεντεύξεις με τις 10 γυναίκες για να διαφανεί κατά πόσο πρόκειται για πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Αφού δεν προέκυψαν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι αυτές είναι πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων, τους απαγορεύθηκε η είσοδος στη Δημοκρατία, αφού σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, αυτές αφίχθηκαν στην Κύπρο με σκοπό να τελέσουν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών, ώστε οι τελευταίοι να αποκτήσουν άδεια παραμονής στη Δημοκρατία ως σύζυγοι ευρωπαίων υπηκόων και στη συνέχεια να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι 10 αλλοδαπές παραμένουν προσωρινά σε ειδικό χώρο του Αεροδρομίου, ενώ σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας αναμένεται να ενημερωθούν οι Αρχές της χώρας τους.

Η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεχίζει τις εξετάσεις.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας