«Έπεσε» η καταδίκη και αθωώθηκε ο 31χρονος για το φοβερό θανατηφόρο στο Τσέρι

Ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση και την ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε στον 31χρονο για το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο Τσέρι, με θύμα πατέρα που ανέμενε την κόρη του έξω από φροντιστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο τελικά αθώωσε τον κατηγορούμενο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταδίκη οδηγού για την τραγωδία στο Τσέρι-Περίμεναν τα παιδιά τους οι γονείς

O 31χρονος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης και επικίνδυνης πράξης, ενώ στερήθηκε από το Δικαστήριο και την άδεια οδήγησης του για ένα χρόνο. Στην απόφαση του το πρωτόδικο Δικαστήριο έκρινε ότι στην ασύλληπτη τραγωδία είχε συμβάλει και ο δεύτερος οδηγός, που συγκρούστηκε αρχικά με το όχημα του 31χρονου, αφού απέτυχε να εντοπίσει και να προσδιορίσει το όχημα του κατηγορούμενου ή έστω να διαπιστώσει τον κίνδυνο ότι στρίβοντας δεξιά θα ανέκοπτε την πορεία του τελευταίου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το απόγευμα της 22ης Νοεμβρίου, στην οδό Τεύκρου Ανθία στο Τσέρι, ο 31χρονος κινείτο με το όχημα του με κατεύθυνση προς το Τσέρι. Από την αντίθετη κατεύθυνση κινείτο όχημα, το οποίο έδειξε ότι θα έστριβε δεξιά, στην οδό Ψαρών. Στην προσπάθεια του να εισέλθει στην πάροδο, συγκρούστηκε με το όχημα του 31χρονου, το οποίο στη συνέχεια ανετράπη και προσέκρουσε βίαια σε όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από φροντιστήριο και στο οποίο επέβαινε 37χρονος πατέρας και η 42χρονη σύζυγος του. Από την πρόσκρουση, ο 37χρονος εκσφενδονίστηκε στην άσφαλτο και έχασε τη ζωή του, ενώ η σύζυγος του τραυματίστηκε κρίσιμα.

Ο 31χρονος άσκησε έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, με το Ανώτατο να καλείται να αποφασίσει στο κατά πόσο, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από τον κατηγορούμενο (σ.σ 118 χαω αντί 65 χαω), κατά τον επίδικο χρόνο, συνιστούσε επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση, εμπεριέχουσα το στοιχείο της αδιαφορίας σε σχέση με την ασφάλεια των άλλων προσώπων που χρησιμοποιούσαν τον δρόμο.

Το Ανώτατο, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως αποτυπώθηκαν και στα ευρήματα του πρωτόδικου Δικαστηρίου, έκρινε πως αυτά «επιμαρτυρούν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχε εκδηλωθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος, αλλά ούτε και θα μπορούσε να πιθανολογηθεί ότι ο διερχόμενος οδηγός δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του 31χρονου που ερχόταν εξ αντιθέτου και ότι θα επιχειρούσε κλίση προς τα δεξιά».

Αντιθέτως, όπως αναφέρει η απόφαση, το γεγονός ότι ο οδηγός προσέγγισε στο ύψος της οδού Ψαρών και σταμάτησε προτού επιχειρήσει στροφή και είσοδο σε δεξιά πάροδο, αποκόπτοντας εντελώς αιφνίδια την πορεία του 31χρονου, «άφηνε την ξεκάθαρη εντύπωση ότι θα έδινε προτεραιότητα, ως όφειλε, στον 31χρονο και φανέρωνε την απουσία εμφανούς κινδύνου κατά τον κρίσιμο χρόνο».

Συνεπώς, το Ανώτατο έκρινε πως «η υπερβολική ταχύτητα από μόνη της, δεν θα μπορούσε να αποδώσει ευθύνη στον 31χρονο, αφού, κάτω από τις δεδομένες συνθήκες του δυστυχήματος, δεν συνιστούσε αμέλεια και δεν συνέβαλε στην επίδικη σύγκρουση» και ως εκ τούτου, ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και αθώωσε τον κατηγορούμενο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Στοιβάζουν» υπόδικους και τελικά αθωώνεται-Τα... παράδοξα της Δικαιοσύνης

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης