Πώς απαντά στα πυρά Παπαδάκη ο Σιζόπουλος

Στα πυρά που εξαπέλυσε ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης, για ολιγωρία στη διερεύνηση των καταγγελιών του, από πλευράς Αρχών, αλλά και για την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία έκρινε πως δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε σχέση με την καταστροφή τεκμηρίων που προέβη η ηγεσία της ΕΔΕΚ, εν μέσω της έρευνας της Αστυνομίας, απάντησε ο Μαρίνος Σιζόπουλος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάβρος ο Παπαδάκης, αιχμές κατά Εισαγγελίας για το… κενό των καταγγελιών του

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι «για την ΕΔΕΚ, όπως πολλές φορές τονίσαμε το θέμα έχει λήξη προ πολλού. Ο ίδιος ο τέως  Ευρωβουλευτής του κόμματος και ο δικηγόρος του σε μία προσπάθεια εντυπωσιασμού και ενδεχομένως δικαιολόγησης της αντικομματικής συμπεριφοράς και δράσης την οποία είχε και η οποία οδήγησε το κόμμα στη διαγραφή του,  επιχείρησε να  καταφύγει στην αστυνομία, τα δικαστήρια με τις καταγγελίες τις οποίες έχει κάνει».
 
Όπως υποστήριξε «από την πλευρά της ΕΔΕΚ πολύ προσεκτικά και διακριτικά, όπως έχετε παρακολουθήσει, αποφύγαμε να εμπλακούμε σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα ζητήματα. Αφήσαμε την Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία να επιτελέσουν το έργο τους. Γιατί ακριβώς εμείς είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι κινηθήκαμε στο πλαίσιο της νομιμότητας ως αυτή καθοριζόταν από το καταστατικό του κόμματος και τον σχετικό κανονισμό λειτουργίας του Πειθαρχικού Συμβουλίου».
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, υπέδειξε ότι «όλες οι διαδικασίες τις οποίες ακολουθήσαμε, όπως έχετε διαπιστώσει, ήταν απόλυτα διαφανείς, και τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του είχαν το δικαίωμα να παρευρεθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όταν κατατέθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία και είχαν και το δικαίωμα που τους δόθηκε και γραπτώς, να αντεξετάσουν τον μάρτυρα ή τους μάρτυρες».
 
Απέφυγαν οι ίδιοι, είπε ο κ. Σιζόπουλος «και θα θυμάστε με δημόσια τοποθέτηση, να παρευρεθούν σε αυτήν τη διαδικασία. Ως εκ τούτου εκ των υστέρων τα όσα προσχηματικά επιχείρησαν να παρουσιάσουν ήταν ακριβώς για δικαιολόγηση στάσης και συμπεριφοράς».

Υπέδειξε ότι «από κει και πέρα η Αστυνομία και η Νομική Υπηρεσία έκαναν την εργασία τους, έχουν εκδώσει τις δικές τους αποφάσεις, εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα τις κρίνουμε. Νομίζω ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αστυνομία και τη Νομική Υπηρεσία, για να σας εξηγήσουν κάτω από ποιες συνθήκες οι καταγγελίες οι οποίες έγιναν από τον τέως Ευρωβουλευτή του κόμματος, θεωρήθηκαν ως ανυπόστατες και στην ουσία δεν δικαιολογούσαν οποιαδήποτε παραβατικότητα από την πλευρά των οργάνων της ΕΔΕΚ».

Είπε επίσης «όπως γνωρίζετε το μόνο πράγμα πια που από την πλευρά την δική μας σε εισαγωγικά μπορώ να πω ότι εκκρεμεί, είναι η απόφαση της OLAF γύρω από την καταγγελία την οποία η συγκεκριμένη υπηρεσία διερευνά».

Και σε αυτή την περίπτωση, υπενθύμισε ο κ. Σιζόπουλος «ότι όταν από την πλευρά της ΕΔΕΚ είχαμε ανακοινώσει ότι εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να προβούμε σε οποιανδήποτε καταγγελία εντός της Κύπρου και στην Αστυνομία». Και συνέχισε λέγοντας «γιατί ακριβώς θεωρούσαμε το θέμα είναι καθαρά εσωκομματική υπόθεση και κανενός άλλου. Τα συγκεκριμένα στοιχεία επειδή ενδιέφεραν περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση, στάλθηκαν σε ευρωπαϊκό θεσμό να τα διερευνήσει και να αποφανθεί εάν όντως από αυτά τα στοιχεία προκύπτουν οποιαδήποτε μορφής αδικήματα ας το αποφασίσουν αυτοί, δεν είναι δική μας υποχρέωση. Τότε αν θυμάστε καλά είχαμε καταγγελθεί ότι δεν λέμε την αλήθεια, ότι τέτοια καταγγελία δεν είχε γίνει».

Ανέφερε ακόμα «όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με ανακοίνωση της αστυνομίας επιβεβαιώνεται ότι όντως τα στοιχεία αυτά έχουν δοθεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς δεν έχουμε απ’ εδώ και πέρα να κάνουμε οτιδήποτε άλλο».

Σε άλλη ερώτηση εάν έχει να σχολιάσει οτιδήποτε για το ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης προειδοποιεί ότι θα προβεί σε καταγγελίες εναντίον των αρμόδιων αρχών του κράτους, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε πως «αυτό είναι θέμα το οποίο δεν μας αφορά εμάς. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή τη λογική ούτε και στην οποιαδήποτε διαδικασία παρέμβασης. Εμείς θεωρούμε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ κινηθήκαμε μέσα στα πλαίσια τα συντεταγμένα που καθορίζονται από το καταστατικό του κόμματος και επίσης από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Πειθαρχικού Συμβουλίου».


Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ όσον αφορά και τη δημόσια τοποθέτηση περί καταστροφής τεκμηρίων και όλα τα υπόλοιπα, είπε ότι «θα πούμε ότι ακριβώς το τεκμήριο το οποίο μας κατήγγειλε ότι το πλαστογραφήσαμε είναι τεκμήριο προς δημόσια χρήση και οποιοσδήποτε μπορεί να το παραλάβει από τον έφορο εταιρειών για να επιβεβαιώσει αν όντως εμείς είχαμε πει αλήθεια ή όχι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)