Λάβρος ο Παπαδάκης, αιχμές κατά Εισαγγελίας για το… κενό των καταγγελιών του

Ολιγωρία στη διερεύνηση των καταγγελιών του, από πλευράς Αρχών, καταγγέλλει ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος με γραπτή του ανακοίνωση βγαίνει ξανά στην αντεπίθεση «πυροβολώντας» κατά της απόφασης της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία έκρινε πως δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε σχέση με την καταστροφή τεκμηρίων που προέβη η ηγεσία της ΕΔΕΚ, εν μέσω της έρευνας της Αστυνομίας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλει πως προειδοποίησε Αστυνομία ο Παπαδάκης για καταστροφή τεκμηρίων

Ο Ευρωβουλευτής αφήνει αιχμές για την χρονική περίοδο που λήφθηκε η απόφαση, αναφέροντας πως παραβιάστηκε η απονομή της δικαιοσύνης και «όπως θλιβερά αποδεικνύεται, η παραβίαση αυτή, έλαβε τις ευλογίες των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με περίεργο τρόπο και κατά την μεταβατική περίοδο ή κατά τη συγκυρία της  αλλαγής της ηγεσίας της Γενικής Εισαγγελίας».

Σε ανακοίνωση του ο Δημήτρης Παπαδάκης εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αναφέρει πως η απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας είναι με «ανύπαρκτη αιτιολόγηση και σε συνδυασμό με την χρονική συγκυρία που εστάλη, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών του κράτους».  

Όπως αναφέρει, «για ακόμη μια φορά έχει αποδειχθεί ότι οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν εξυπηρετούν το κράτος δικαίου, όταν πρέπει να λειτουργούν αντικειμενικά και αμερόληπτα, για να υπηρετούν το σκοπό τους. Δικαιολογούν ακόμη και ξεκάθαρες και αξιόποινες πράξεις, όπως η καταστροφή τεκμηρίων εν μέσω έρευνας της Αστυνομίας και εκκρεμουσών δικαστικών διαδικασιών, πόσο μάλλον όταν η καταστροφή γίνεται από πολιτικά πρόσωπα, με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Σε αυτή την περίπτωση, έχει πληγεί άδικα και με τον πιο αισχρό τρόπο, ένας Ευρωβουλευτής και Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα υποδεικνύει πως «ενώ ο υποφαινόμενος, διαγράφηκε από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, με κατ’ ισχυρισμό στοιχεία και αποδείξεις, στη συνέχεια, η ίδια η ηγεσία του κόμματος, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης, κατέστρεψε όλα τα στοιχεία, στην βάση των οποίων με είχε ενοχοποιήσει. Σε αυτό βεβαίως, συνέτεινε και η ολιγωρία των ανακριτικών αρχών να σπεύσουν αμέσως μετά τις καταγγελίες του υποφαινόμενου, για να λάβουν τα στοιχεία, τα οποία η ηγεσία του κόμματος διατεινόταν ότι έχει στα χέρια της».

«Η ολιγωρία των αρχών και οι πράξεις της ηγεσίας του κόμματος έπληξαν και παραβίασαν την απονομή της δικαιοσύνης και τη διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης», συνεχίζει η ανακοίνωση, «καθώς και εξέτασης όλων των καταγγελιών που τέθηκαν από τον Ευρωβουλευτή. Δυστυχώς, όπως θλιβερά αποδεικνύεται, η παραβίαση αυτή, έλαβε τις ευλογίες των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με περίεργο τρόπο και κατά την μεταβατική περίοδο ή κατά τη συγκυρία της  αλλαγής της ηγεσίας της Γενικής Εισαγγελίας».

Η απόφαση, όπως αναφέρει ο Ευρωβουλευτής, είναι «αναιτιολόγητα ύποπτη σε βαθμό που σοκάρει, η απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν περιέχει καμία δικαιολογία και καμία επεξήγηση, νομική και πραγματική, στην οποία στηρίζει το συμπέρασμά της. Σε μία γραμμή, αναφέρει ότι δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα από την καταστροφή των τεκμηρίων. Τίποτε περισσότερο και μάλιστα χωρίς καμία τεκμηρίωση. Η απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας, επί του θέματος, η ανύπαρκτη αιτιολόγηση και σε συνδυασμό με την χρονική συγκυρία που εστάλη, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών του κράτους. Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, ήδη ενημερώθηκαν από τον υποφαινόμενο Ευρωβουλευτή  για τις εξελίξεις και πολύ πιθανόν να προβώ σε καταγγελίες εναντίον των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την στάση τους, την ολιγωρία τους και την έλλειψη δέουσας έρευνας, σε καταγγελίες ποινικών αδικημάτων εναντίον ενός  πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα ενός Ευρωβουλευτή».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το παρασκήνιο της κόντρας Σιζόπουλου-Παπαδάκη με ορίζοντα το 2021
 

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι