Τετάρτη 5 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς εξαρθρώθηκε η σπείρα αλλοδαπών που έκλεψε πάνω από 300 χιλιάδες

  16/07/2020 17:32
Πώς εξαρθρώθηκε η σπείρα αλλοδαπών που έκλεψε πάνω από 300 χιλιάδες

Πώς εξαρθρώθηκε η σπείρα αλλοδαπών που έκλεψε πάνω από 300 χιλιάδες

  16/07/2020 17:32
Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τριών αλλοδαπών, 40, 43 και 45 ετών, τα οποία η Αστυνομία θεωρεί ως μέλη σπείρας διαρρηκτών, η λεία των οποίων το τελευταίο διάστημα έφτασε τις 300 χιλιάδες ευρώ, σε σύνολο 13 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών.
 
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, οι τρεις συνελήφθηκαν χθες μετά από πληροφορία που λήφθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε πως αυτοκίνητο ενοικιάσεως περιφερόταν ύποπτα έξω από πολυκατοικία, διαμερίσματα της οποίας αποπειράθηκαν άγνωστοι να διαρρήξουν τις προηγούμενες μέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πληροφορία πολίτη οδήγησε σε σπείρα διαρρηκτών στη Λεμεσό-Τρεις συλλήψεις
 
«Αμέσως με τη λήψη της πληροφορίας και την αξιολόγηση της, το αυτοκίνητο αυτό τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και εντοπίστηκε λίγο αργότερα να βρίσκεται σταθμευμένο στην περιοχή Πύργου Λεμεσού», είπε και πρόσθεσε ότι τα τρία πρόσωπα ανακόπηκαν για έλεγχο από μέλη του ΤΑΕ και ΟΠΕ Λεμεσού καθώς και του Αστυνομικού Σταθμού Μονής.
 
Οι ύποπτοι δεν έφεραν οποιαδήποτε έγγραφα ταυτότητας και συνελήφθηκαν για εξακρίβωση στοιχείων, «ενώ από σωματική έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία και κλαπείσα περιουσία».
 
Σύμφωνα με τον κ.Σωτηριάδη «πρόκειται για σπείρα που φαίνεται ότι δρούσε στη Λεμεσό, όπου προέβαινε σε διαρρήξεις πολυτελών διαμερισμάτων, ενώ η περιουσία η οποία κλάπηκε από αυτά τα διαμερίσματα ακουμπά τις 300 χιλιάδες ευρώ».
 
«Τα πρόσωπα αυτά θεωρούνται ύποπτα για διάπραξη σωρείας αδικημάτων, όπως είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, διαρρήξεις και κλοπές, απόπειρες διάρρηξης, διαρρήξεις με πρόθεση την κλοπή, σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό την τέλεση ποινικών αδικημάτων, παράνομη είσοδο και παράνομη παραμονή στο έδαφος της  Δημοκρατίας, αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων καθώς και πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία», συμπλήρωσε.
 
Πέραν των 13 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, διερευνάται εναντίον τους και υπόθεση εμπρησμού οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε να φλέγεται μετά από διάρρηξη διαμερίσματος που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο.
 
Όπως εξήγησε ο κ.Σωτηριάδης, η συγκεκριμένη σπείρα δρούσε με συγκεκριμένο τρόπο και είχε ως στόχο πολυτελείς διαμερίσματα στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, ενώ εκτιμάται πως σε αυτήν ανήκουν και άλλα πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων αναζητούνται.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας