Δευτέρα 10 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για μισθολογική ανέλιξη αστυνομικών, ζητά η ΑΣΔΥΚ

  16/07/2020 16:19
Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για μισθολογική ανέλιξη αστυνομικών, ζητά η ΑΣΔΥΚ

Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για μισθολογική ανέλιξη αστυνομικών, ζητά η ΑΣΔΥΚ

  16/07/2020 16:19
Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) καλεί την Κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προχωρήσει άμεσα με την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, για επιτάχυνση της μισθολογικής ανέλιξης περίπου 1.300 αστυνομικών.

Σε σημερινή ανακοίνωση της, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία αστυνομικών και ειδικών αστυνομικών, η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι μέσω του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αστυνομικών.

Καλεί, επίσης, όλους τους αστυνομικούς να προσχωρήσουν σε αυτήν και στον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσουν με δίκαιο και διαφανή τρόπο τα δικαιώματα, που τόσα χρόνια άλλοι απλώς τους υπόσχονται.
 
Σε σχέση με την προώθηση της συμφωνίας, για επιτάχυνση της μισθολογικής ανέλιξης των αστυνομικών, η ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «μολονότι η Βουλή ψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο,  εντούτοις η Κυβέρνηση δεν προχωρεί στην εφαρμογή των σχετικών κανονισμών, επειδή το Γενικό Λογιστήριο αποτάθηκε στη Νομική Υπηρεσία, για γνωμάτευση για τις υπό αναφορά μισθολογικές ρυθμίσεις.

Εκφράζει την ελπίδα ότι η χθεσινή σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να σημάνει και το τέλος του προβλήματος.
 
Εξάλλου, η Συντεχνία εκφράζει την ετοιμότητα να παλέψει για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αστυνομικών, οι οποία αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων και άλλα φλέγοντα θέματα η υποστελέχωση, η καθυστέρηση στην πληρωμή των υπερωριών και στη λήψη  του ελεύθερου χρόνου των αστυνομικών, η ασφάλεια εν ώρα καθήκοντος και ο μη ισότιμος χειρισμός τους ως μισθοσυντήρητους εργαζομένους από μέρους του κράτους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας