Άλλη μια τραγωδία... Νεκρός ο Ε/κ που καταπλακώθηκε από 1,5 τόνο ξύλα στη Λεμεσό

Άλλη μια τραγωδία, η τρίτη μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, γράφτηκε το πρωί στη Λεμεσό, μετά από εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να στοιχίσει τη ζωή στον 65χρονο Ελληνοκύπριο, Λούκα Μοσφίλη.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άτυχος 65χρονος ενώ βρισκόταν σε αποθήκη και εκτελούσε εργασίες, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, καταπλακώθηκε από σορούς ξύλων, συνολικού βάρους 1,5 τόνου.
 
Ο άτυχος 65χρονος απεγκλωβίστηκε από άλλο πρόσωπο που βρισκόταν στο σημείο. Ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στο σημείο έσπευσαν και μέλη της Αστυνομίας και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για εξετάσεις.
 
Ο προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, Κύπρος Κύπρου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι έρευνες βρίσκονται στα πρώτα στάδια, ενώ από τις πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες, διαφαίνεται ότι το ατύχημα έγινε κατά την εκφόρτωση δεσμίδων ξυλείας από εμπορευματοκιβώτιο. 
 
Σύμφωνα με τον κ. Κύπρου εντός του εμπορευματοκιβωτίου υπήρχαν 21 δεσμίδες ξυλείας «οι 15 ήταν σε πλάγια θέση στο πάτωμα και είχαν εκφορτωθεί και έμειναν τέσσερις δεσμίδες που οι τρεις ήταν στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου όρθιες και μία επίσης όρθια στο πλάι».

Ενώ γινόταν προσπάθεια να εξευρεθεί τρόπος εκφόρτωσης και των υπόλοιπων δεσμίδων, συνέχισε, υποχώρησαν δυο από τις τρεις που βρίσκονταν σε όρθια θέση στο βάθος του εμπορευματοκιβωτίου, συνολικού βάρους περίπου 1500 κιλών, με αποτέλεσμα να καταπλακώσουν τον άτυχο 65χρονο.
 
«Τέτοια ατυχήματα συμβαίνουν και είναι πολύ σοβαρά όταν υπάρχουν μεγάλου όγκου και βάρους υλικά σε όρθια θέση», ανέφερε και πρόσθεσε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει οι εμπλεκόμενοι να εκτιμούν ορθά τους κινδύνους.
 
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως «ήταν μία συγκυρία και του τρόπου στοιβασίας αλλά και του ότι δεν εκτιμήθηκε ορθά ο κίνδυνος».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Πρόεδρος Ανωτάτου: Γυναίκες το 56% του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό