Σάββατο 8 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πονοκέφαλος το νέο… μοτίβο εμπορίας γυναικών-Έρχονται ως επισκέπτες, κάνουν κονσομασιόν

  11/07/2020 23:24
Πονοκέφαλος το νέο… μοτίβο εμπορίας γυναικών-Έρχονται ως επισκέπτες, κάνουν κονσομασιόν

Πονοκέφαλος το νέο… μοτίβο εμπορίας γυναικών-Έρχονται ως επισκέπτες, κάνουν κονσομασιόν

  11/07/2020 23:24
Συντονισμένη επιχείρηση του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων σε συνεργασία με τον Ουλαμό Πρόληψης Εγκλημάτων, του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε δυο μπυραρίες στην Λεμεσό καθώς και δύο οικίες.
 
Σκοπός της επιχείρησης ήταν ο εντοπισμός και διάσωση πιθανών θυμάτων εμπορίας προσώπων και ειδικότερα νεαρών γυναικών, οι οποίες αφίχθησανστην Κύπρο με το καθεστώς της επισκέπτριας.
 
Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν συνολικά 17 νεαρές κοπέλες, στις οποίες έγιναν συνεντεύξεις από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων. Ως αποτέλεσμα, συνολικά 6 εξ' αυτών θεωρήθηκαν ως πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο ζήτημα με τις νεαρές κοπέλες που εντοπίζονται στις μπυραρίες κάνοντας κονσομασιόν (επί πληρωμή συντροφιά εντός του υποστατικού σε άντρες-πελάτες), αποτελεί πονοκέφαλο για την Αστυνομία εδώ και αρκετό καιρό, αφού αφενός πρόκειται για παράνομη εργασία και αφετέρου ίσως να βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας μορφής εμπορίας προσώπων.
 
Πιο συγκεκριμένα, η Αστυνομία φαίνεται να διερευνά κατά πόσο οι νεαρές υπόκεινται σε εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο, η οποία εμπίπτει στα πλαίσια της εμπορίας προσώπων.
 
Πάντως είναι κοινή διαπίστωση πως τα αδικήματα εμπορίας προσώπων είναι δύσκολο-αποδεικτά ενώπιον των Κυπριακών Δικαστηρίων, χωρίς όμως να παραγνωρίζονται και κάποιες σημαντικές καταδικαστικές αποφάσεις, κυρίως του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, των οποίων ωστόσο οι ποινές κάθε άλλο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως αποτρεπτικές.
 
Ωστόσο, είναι εξέχουσας σημασίας το ότι τουλάχιστον η Αστυνομία διενεργεί τέτοιες επιχειρήσεις με πρωταρχικό στόχο τη διάσωση θυμάτων, ώστε να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θύματα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υποστήριξης.
 
Εξάλλου, αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση μας ως κράτος, ούτως ώστε να μην βρεθεί ξανά η Κυπριακή Δημοκρατία στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως προέκυψε στην υπόθεση Rantsev το 2010.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας