Σε δίκη μαζί με τέσσερις συγγενείς της παραπέμφθηκε η λογίστρια για την απάτη μαμούθ

Συνολικά πέντε πρόσωπα της ίδιας οικογένειας παραπέμφθηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 7 Σεπτεμβρίου, για την υπόθεση έκδοσης πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και κλοπή δεκάδων χιλιάδων ευρώ από όμιλο εταιρειών όπου εργαζόταν ως αρχιλογίστρια η 49χρονη βασική κατηγορούμενη.
 
Συγκεκριμένα, εκτός από τον 63χρονο σύζυγο και τον 73χρονο πατέρα της, που είχαν συλληφθεί και τελούσαν υπό κράτηση, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τόσο ο γιος της όσο και η μητέρα της 49χρονης.
 
Το δικαστήριο θα αποφασίσει την ερχόμενη Δευτέρα κατά πόσο η 49χρονη, ο 63χρονος και ο 73χρονος θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ μέχρι τότε οδηγήθηκαν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές. Ο γιος και η μητέρα της 49χρονης που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σήμερα ως κατηγορούμενοι στο δικαστήριο, θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Το μακρύ κατηγορητήριο αφορά, μεταξύ άλλων, αδικήματα όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από υπάλληλο, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2017-2020.
 
Η 49χρονη είχε συλληφθεί μετά από έλεγχο ανεξάρτητου ελεγκτή όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας, ενώ από περαιτέρω έρευνες διαπιστώθηκε η διπλή και τριπλή έκδοση επιταγών, κάποιες εκ των οποίων κατέληξαν στα χέρια του συζύγου και του πατέρα της.
 
Συγκεκριμένα 19 επιταγές ποσού 20 χιλιάδων ευρώ φαίνεται να εξαργυρώθηκαν από τον 63χρονο, ενώ 50 επιταγές συνολικού χρηματικού ποσού 60 χιλιάδων ευρώ κατατέθηκαν σε προσωπικό λογαριασμό του 73χρονου. 
 
Μεταξύ άλλων, ο γιος της 49χρονης παρουσιαζόταν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να συμπεριλαμβάνεται στο υπαλληλικό προσωπικό εταιρείας του ομίλου και στο όνομα του να εκδίδονται επιταγές, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να εργάζεται.
 
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια που η 49χρονη βρισκόταν υπό κράτηση, έγινε μεταβίβαση ακίνητης και κινητής περιουσίας της στο γιο και στο σύζυγο της και συγκεκριμένα, τέσσερεις κατοικίες στην πόλη και επαρχία Λεμεσού και ένα αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνεται στα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία κατέσχεσε η Αστυνομία.
 
Το έλλειμμα σε μια εκ τις εταιρείες του ομίλου, όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενες διαδικασίες στο δικαστήριο, έφθανε σχεδόν τα 3,4 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο η 49χρονη φέρεται να προσπαθούσε να καλύψει μέσα από μεταφορές χρημάτων από την πλειοψηφία των εταιρειών του ομίλου.
 
Η ύποπτη φέρεται επίσης, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, να έπαιρνε μαζί με άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού της κύκλου, διάφορα προϊόντα που πωλούσε η συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο να καταβάλλεται οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
 
Τη Δευτέρα το δικαστήριο θα αποφασίσει κατά πόσο θα ικανοποιήσει το αίτημα της υπεράσπισης για ν’ αφεθούν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την έναρξη της δίκης τους, στις 7 Σεπτεμβρίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές