Διευκρινίσεις από Hope For Children για την υπόθεση κακοποίησης του 19μηνου βρέφους

Στην ανάγκη για συντονισμένες δράσεις από όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς για την έγκαιρη διαχείριση περιπτώσεων κακοποίησης αναφέρεται ο Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βίας στην οικογένεια.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε σχέση με την περίπτωση κακοποίησης 19μηνου παιδιού που έχει δημοσιοποιηθεί κατά την 7η Ιουλίου 2020, το “Hope For Children” διευκρινίζει ότι στις 3 Ιουνίου 2020 κατά τις 1:30 το πρωί είχε λάβει κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, την οποία λειτουργεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) από τρίτο άτομο κατά την οποία έγινε αναφορά για άσκηση βίας από τον σύντροφο ενάντια στη μητέρα του εν λόγω παιδιού. Βάσει της αναφοράς, το παιδί δεν βρισκόταν με τους γονείς του το συγκεκριμένο βράδυ, προστίθεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρία πως η μητέρα χτυπούσε το βρέφος σε οχήματα-Από τον Ιούνιο καταγγελίες
 
«Δεδομένου ότι η ίδια αναφορά είχε ληφθεί και από τον ΣΠΑΒΟ τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετά από συνεννόηση των δύο οργανισμών, ο ΣΠΑΒΟ προχώρησε σε γραπτή αναφορά σε σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό στην Αστυνομία και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, καθώς έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία εκ μέρους του “Hope For Children” με τον αρμόδιο αστυνομικό σταθμό, με στόχο την προώθηση περαιτέρω ενεργειών. Τις επόμενες μέρες το Hope For Children δέχθηκε τηλεφώνημα από τη γιαγιά του παιδιού κατά το οποίο γινόταν αναφορά σε περιστατικό βίας εναντίον της ίδιας για το οποίο είχε ήδη κάνει καταγγελία στην Αστυνομία. Όλες οι πληροφορίες που είχαν ληφθεί από τον Οργανισμό μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών επικοινωνιών στον αστυνομικό σταθμό που χειριζόταν τη περίπτωση» αναφέρεται.
 
«Με αφορμή και αυτό το περιστατικό βίας στην οικογένεια θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανάγκη για συντονισμένες δράσεις από όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς για την έγκαιρη διαχείριση περιπτώσεων κακοποίησης και την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία και το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. Τέτοιου είδους διαχείριση θα ήταν εφικτή μόνο μέσα από εξειδικευμένες δομές οι οποίες να συστεγάζουν υπηρεσίες από όλους τους αρμόδιους φορείς και με επίκεντρο τη πολυθεματική προσέγγιση» λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενδείξεις πως το βρέφος κακοποιείτο εδώ και καιρό-Χειροπέδες και στον πατέρα του

Ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children, Joseph Borghese αναφέρει σχετικά ότι «η θέση του Οργανισμού την οποία έχει μεταφέρει ήδη στις αρμόδιες αρχές, είναι ότι το Σπίτι του Παιδιού που αυτή τη στιγμή χειρίζεται αποκλειστικά περιπτώσεις σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά, θα πρέπει να επεκτείνει τις υπηρεσίες του για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε όλες τις περιπτώσεις και τα είδη βίας ενάντια στα παιδιά, όπως εφαρμόζεται το μοντέλο αυτό του Σπιτιού του Παιδιού στην Ισλανδία, Σουηδία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες».    

 
Το “Hope For Children” τονίζει, επιπλέον, τη σημασία να αναδειχθεί η σοβαρότητα των περιπτώσεων όπου εντοπίζονται διάφορα είδη βίας, πέρα από τη σωματική κακοποίηση. Ιδιαίτερα, όπως λέει, προκύπτει όλο και περισσότερο η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην αναγνώριση της ψυχολογικής και συναισθηματικής βίας ως παράγοντα κινδύνου στη λειτουργία της οικογένειας, αλλά και στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς οι επιπτώσεις στα παιδιά-μάρτυρες βίας είναι εξίσου καταστροφικές όσο και στην άμεση βία προς τα ίδια τα παιδιά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα διέταξε η Ζέτα για την υπόθεση του βρέφους-Τι ισχυρίζονται οι γονείς

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές