Έρευνα διέταξε η Ζέτα για την υπόθεση του βρέφους-Τι ισχυρίζονται οι γονείς

Έρευνα διέταξε η υπουργός εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφορικά με την υπόθεση του 19μηνου βρέφους που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και για το οποίο η Αστυνομία διερευνά υπόθεση κακοποίησης, ενώ προχώρησε στη σύλληψη των δύο γονιών.

Αφού η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, η υπουργός εργασίας ζήτησε ενημέρωση σε σχέση με την υπόθεση και για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας. Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί κατά πόσο υπήρξε στο παρελθόν οποιαδήποτε καταγγελία κακοποίησης για το 19μηνο βρέφος.

Πάντως, σε ότι αφορά τους γονείς, 26 και 24 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους, αρνούνται στα όσα τους καταλογίζονται, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενδείξεις πως το βρέφος κακοποιείτο εδώ και καιρό-Χειροπέδες και στον πατέρα του
 
Η 24χρονη αλλοδαπή μητέρα ισχυρίζεται ότι, πιθανόν, οι μώλωπες και εκδορές που φέρει το βρέφος της να προήλθαν μετά από πτώση, ενώ ο πατέρας εξέφρασε άγνοια, ισχυριζόμενος πως βρίσκεται σε διάσταση με τη σύντροφο του και έχει καιρό να δει το παιδί του.

Τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του 19μηνου βρέφους, είχαν εντοπιστεί από λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, κατά την παρουσία της 24χρονης στο ΤΑΕ Λεμεσού, όταν κλήθηκε να καταθέσει για υπόθεση επίθεσης εναντίον της πεθεράς της.
 
Η 24χρονη μητέρα, που είχε συλληφθεί πρώτη, είχε οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για να ζητηθεί η κράτησή της, ωστόσο λόγω της μη εκπροσώπησης της από νομικό σύμβουλο και κατόπιν αιτήματός της, η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησής της αναβλήθηκε. Στον ίδιο χώρο εμφανίστηκε και ο 26χρονος πατέρας που καταζητείτο για την υπόθεση, οπόταν το ένταλμα σύλληψης του εκτελέστηκε αμέσως.

Οι δύο γονείς οδηγήθηκαν το πρωί εκ νέου στο Δικαστήριο, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για δύο μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, το βρέφος μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι είχε σημάδια, που οδηγούν στο συμπέρασμα πως το παιδί κακοποιείτο εδώ και καιρό, ενώ κάλεσαν και παιδοχειρούργο για να εξετάσει το παιδάκι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»