Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ποινή φυλάκισης σε 70χρονο για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών

  07/07/2020 14:56
Ποινή φυλάκισης σε 70χρονο για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης σε 70χρονο για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών

  07/07/2020 14:56

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 70χρονο, για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών.

Ο 70χρονος είχε συλληφθεί από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, τον περασμένο Μάιο, όταν στην οικία του είχε εντοπιστεί ποσότητας κάνναβης βάρους 708 γραμμαρίων.

Συγκεκριμένα, στις 15 Μαΐου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης, μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν αυτοκίνητο που οδηγούσε 35χρονος, με συνοδηγό 31χρονο, σε δρόμο της επαρχίας Πάφου. Κατά την ανακοπή του οχήματος, ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ σε κοντινή απόσταση και υποβλήθηκε σε έλεγχο.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο 35χρονος θεάθηκε να ρίχνει στο έδαφος αντικείμενο, που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν ποσότητα κάνναβης 77 γραμμαρίων, ενώ στο έδαφος, δίπλα από το αυτοκίνητο των δύο υπόπτων, εντοπίστηκαν ακόμη 4 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα μεταμφεταμίνης, ενός γραμμαρίου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, τα μέλη της ΥΚΑΝ προχώρησαν στη συνέχεια σε έρευνα στην κατοικία του 70χρονου, στην επαρχία Πάφου, όπου εντόπισαν εντός της οικίας, διάφορες συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 708 γραμμαρίων.

Εναντίον των τριών υπόπτων εξασφαλίστηκαν Δικαστικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ με το πέρας των εξετάσεων, η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για άμεση εκδίκαση.

Αφού το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 70χρονο για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών, επέβαλε σήμερα σε αυτόν ποινή φυλάκισης δύο χρόνων. Το Δικαστήριο επίσης επέβαλε στον 70χρονο ποινή φυλάκισης έξι μηνών για το αδίκημα της παράνομης χρήσης ναρκωτικών, με τις ποινές, όπως διέταξε το Δικαστήριο, να συντρέχουν.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στην επαρχία Πάφου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας