Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κτυπά κόκκινο ο υδράργυρος-Επί ποδός η Αστυνομία για τις εξορμήσεις των πολιτών

  05/07/2020 07:01
Κτυπά κόκκινο ο υδράργυρος-Επί ποδός η Αστυνομία για τις εξορμήσεις των πολιτών

Κτυπά κόκκινο ο υδράργυρος-Επί ποδός η Αστυνομία για τις εξορμήσεις των πολιτών

  05/07/2020 07:01
Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία για τις εξορμήσεις των πολιτών, οι οποίοι και σήμερα αναμένεται να εκδράμουν προς τις παράλιες και τις ορεινές περιοχές, για να ζήσουν στιγμές χαλάρωσης, αφού ο υδράργυρος θα κτυπήσει κόκκινο, αγγίζοντας τους 43 βαθμούς Κελσίου.
 
Η Αστυνομία διαπιστώνοντας το πρόβλημα που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες με το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους αυτοκινητοδρόμους, κατέστρωσε πλάνο δράσης για αντιμετώπιση της κατάστασης.
 
Ως εκ τούτου, ενισχύεται η παρουσία αστυνομικών στο οδικό δίκτυο για επιτήρηση της τροχαίας κίνησης, καθώς και λήψη μέτρων εκεί και όπου παρατηρούνται προβλήματα.
 
Μάλιστα, αναμένεται να διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για τα αδικήματα που αφορούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
 
Επίσης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι Αρχές θα ενημερώνουν τους πολίτες για την κατάσταση του οδικού δικτύου και που υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.
 
Πορτοκαλί προειδοποίηση της Μετεωρολογικής
Όπως όλα δείχνουν, αρκετοί θα είναι οι πολίτες που θα επιλέξουν την θάλασσα, καθώς ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου.
 
Ως εκ τούτου, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα φθάσουν μέχρι και τους 43 βαθμούς στο εσωτερικό.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή, ενώ η θερμή αέρια μάζα υποχωρεί την Τετάρτη.
 
Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στα ορεινά, ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 34 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, στα παράλια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, παραμένοντας αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί την Τετάρτη κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας