Πέμπτη 22 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κόπηκαν άλλοι, πέρασαν άλλοι-Αίτημα για επανεξέταση υποψηφίων σε Αστυνομία

  04/07/2020 08:20
Κόπηκαν άλλοι, πέρασαν άλλοι-Αίτημα για επανεξέταση υποψηφίων σε Αστυνομία

Κόπηκαν άλλοι, πέρασαν άλλοι-Αίτημα για επανεξέταση υποψηφίων σε Αστυνομία

  04/07/2020 08:20

Επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Προσλήψεων απέστειλαν υποψήφιοι των κενών θέσεων σε Αστυνομία και Πυροσβεστική, καταγγέλλοντας την «έκδηλα παράνομη τη διαδικασία» που ακολουθήθηκε και ζητώντας την επανεξέταση των υποψηφίων.

Εκ μέρους του δικηγόρου, Γεώργιου Καραπατάκη, αριθμός υποψηφίων, που μάλιστα είναι κάτοχοι πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικού, ενώ είχαν πολύ καλές θέσεις επιτυχίας στις γραπτές εξετάσεις, πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες καθώς και τις ψυχομετρικές εξετάσεις προσωπικότητας και απέτυχαν στις ψυχομετρικές εξετάσεις που αφορούσαν τις δοκιμασίες γνωστικών ικανοτήτων, καταγγέλλουν πως παραβιάστηκαν οι σχετικοί κανονισμοί.

Μάλιστα, αναφέρουν πως 20 υποψήφιοι, «οι οποίοι δεν είχαν περάσει πρώτα την δοκιμασία των αθλητικών γυμναστικών αγωνισμάτων, που προηγείτο των ψυχομετρικών εξετάσεων και η συμμετοχή τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μολύνει την όλη διαδικασία και να επιφέρει αλλοίωση στην βαθμολογία των υποψηφίων, εφόσον η βαθμολογία που εξασφάλισαν οι εν λόγω 20 συνυπολογίστηκε για τον καθορισμό αφενός του μέσου όρου της βαθμολογίας όλων των υποψηφίων και αφετέρου για τον καθορισμό της βάσης επιτυχίας στην εν λόγω εξέταση».    

Στην επιστολή που απεστάλη αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:  

«Αίτημα όπως γίνει επανεξέταση όλων των προσοντούχων υποψηφίων στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις, που έγιναν για την πλήρωση 256 κενών θέσεων στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική καθότι η όλη εξέταση, η διεξαγωγή της και η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν έκδηλα παράνομη, τούτο δε γιατί:

  1. Κατά παράβαση των ρητών όρων της προκήρυξης και των σχετικών κανονισμών συμμετείχαν στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις 20 υποψήφιοι, οι οποίοι δεν είχαν περάσει πρώτα την δοκιμασία των αθλητικών γυμναστικών αγωνισμάτων, που προηγείτο των ψυχομετρικών εξετάσεων και η συμμετοχή τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μολύνει την όλη διαδικασία των ψυχομετρικών εξετάσεων και να επιφέρει αλλοίωση στην βαθμολογία των υποψηφίων, εφόσον η βαθμολογία που εξασφάλισαν οι εν λόγω 20 υποψήφιοι συνυπολογίστηκε για καθορισμό αφενός του μέσου όρου της βαθμολογίας όλων των υποψηφίων και αφετέρου για τον καθορισμό της βάσης επιτυχίας στην εν λόγω εξέταση.
  2. Δώδεκα άτομα, τα οποία έλαβαν μέρος, τόσο στην διαδικασία για πλήρωση κενών θέσεων Ειδικών Αστυνομικών, όσο και στην διαδικασία πλήρωσης 256 κενών θέσεων στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, θεωρήθηκαν επιτυχόντες για τις εν λόγω 256 θέσεις, χωρίς να παρακαθίσουν στις Ψυχομετρικές εξετάσεις, που έγιναν για την πλήρωση των εν λόγω 256 κενών θέσεων.
  3. Με την καθορισθείσα βάση επιτυχίας στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις, ήτοι 24,6 μονάδες από τις 40 μονάδες, αυτό είχε ως συνακόλουθο αποτέλεσμα να δοθεί υπέρμετρη βαρύτητα στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις και να καταστεί υπερκριτήριο κατά παράβαση των σχετικών κανονισμών, το οποίο μάλιστα, σε σχέση με τη βάση επιτυχίας υπερκάλυπτε ακόμη και τη βάση επιτυχίας στις γραπτές εξετάσεις, που με βάση τους σχετικούς κανονισμούς είναι το 40% της βαθμολογίας για το καθένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην εξέταση.
  4. Οι Ψυχομετρικές Εξετάσεις δεν διεξήχιηκαν από την Επιτροπή που προβλέπει ρητά ο κανονισμός αλλά διεξήχθησαν από κάποια ελληνική εταιρεία, η οποία ετοίμασε τα ψυχομετρικά τεστ, τα διόρθωσε και αυτή καθόρισε εκ των υστέρων, τη βάση επιτυχίας.
  5. Κατά παράβαση των προνοιών του κανονισμού 4 των περί Αστυνομίας Κανονισμών, δεν καθορίστηκαν στην προκήρυξη για την πλήρωση 256 κενών θέσεων στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική τα αποδεκτά όρια βαθμολογίας – βάση επιτυχίας – των ψυχομετρικών εξετάσεων, ο τρόπος διεξαγωγής τους καθώς και ο τύπος των ψυχομετρικών εργαλείων».

To ζήτημα που προέκυψε με τις εξετάσεις, αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Άριστου Δαμιανού, Ευανθίας Σάββα και Νίκου Κέττηρου. Παράλληλα, θα συζητηθούν τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από τη διαδικασία πρόσληψης στην Αστυνομία, έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας