Μετά τον σύζυγο, χειροπέδες και στον πατέρα της λογίστριας για την απάτη μαμούθ στη Λεμεσό

Χειροπέδες και στον 73χρονο πατέρα της 49χρονης λογίστριας, που τελεί υπό κράτηση, πέρασε η Αστυνομία, σε σχέση με την απάτη μαμούθ σε όμιλο εταιρειών στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο του λογιστικού ελέγχου που ολοκληρώνεται, διαπιστώθηκε έκδοση αριθμού επιταγών της εταιρείας με δικαιούχο τον 73χρονο, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 60 χιλιάδες ευρώ. Ανακρινόμενος φέρεται να δηλώνει πως ό,τι έχει να πει θα το πει στο δικαστήριο. Αύριο ο 73χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του
 
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, συνελήφθη και ο 63χρονος σύζυγός της, ο οποίος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση. Ο 63χρονος δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία και διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής. Είναι ύποπτος για υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής και της πλαστογραφίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν συνεργάζεται ούτε ο σύζυγος της λογίστριας-Τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στο πλαίσιο των ερευνών της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία που εμπλέκει τον ύποπτο, η υπογραφή του οποίου εντοπίζεται σε 19 τουλάχιστον πλαστογραφημένες επιταγές που εκδόθηκαν στο όνομά του, στο όνομα της συζύγου του αλλά και πρώην και νυν υπαλλήλων του ομίλου, με το συνολικό ποσό τους να ξεπερνά τα 20 χιλιάδες ευρώ.
  
Το δικαίωμα της σιωπής συνεχίζει να διατηρεί και η 49χρονη υπεύθυνη λογίστρια του ομίλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες και στον σύζυγο της 49χρονης λογίστριας για την απάτη μαμούθ
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 49χρονη υπεύθυνη λογιστηρίου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση, που αφορά στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής από υπάλληλο, της πλαστογραφίας, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν την περίοδο 2017-2020.
 
Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία η διεύθυνση της εταιρείας, έπειτα από εξωτερικό λογιστικό έλεγχο που έγινε και ο οποίος αποκάλυψε την έκδοση πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων ύψους ενός εκατομμυρίου 380 χιλιάδων ευρώ και την κλοπή 73.900 ευρώ.
 
Όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια που η ύποπτη βρισκόταν υπό κράτηση, έγινε μεταβίβαση ακίνητης και κινητής περιουσίας στο γιο και στο σύζυγο της και συγκεκριμένα, τέσσερις κατοικίες στην πόλη και επαρχία Λεμεσού και ένα αυτοκίνητο.
 
Μεταξύ άλλων, εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι η αδελφή της αγόρασε, σε φιλικό της πρόσωπο, καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 25,500 ευρώ. Ανακρινόμενο, το πρόσωπο αυτό υποστήριξε πως το αυτοκίνητο καθώς και μια επιταγή 4,000 ευρώ, αποτελούσε αντιστάθμισμα για φυσιοθεραπείες που παρείχε στην αδελφή της ύποπτης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεταβίβασε περιουσία ενώ ήταν στο κελί η λογίστρια-Αποκαλύψεων συνέχεια
 
Για κατάθεση κλήθηκε επίσης ο αδελφός του συζύγου της, ο οποίος δεν απάντησε στα ερωτήματα των ανακριτών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, τον περασμένο Φεβρουάριο, πέρασε στην κατοχή του αυτοκίνητο της 49χρονης.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, μεταξύ άλλων, ο γιος της 49χρονης παρουσιαζόταν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να συμπεριλαμβάνεται στο υπαλληλικό προσωπικό εταιρείας του ομίλου και στο όνομα του να εκδίδονται επιταγές, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να εργάζεται.
 
Διαπιστώνεται επίσης διπλή και τριπλή έκδοση επιταγών σε δικαιούχους αλλά και σοβαρά ελλείμματα σε εταιρεία του ομίλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από εξωτερικό τεχνικό εμπειρογνώμονα, κατά τον οικονομικό έλεγχο, διαπιστώνεται έλλειμμα σχεδόν 3,4 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία, ενώ η 49χρονη φέρεται να προέβαινε σε μεταφορές χρημάτων από την πλειοψηφία των εταιρειών του ομίλου για να καλύψει την υπεξαίρεση.
 
Η ύποπτη φέρεται επίσης, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, να έπαιρνε μαζί με άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού της κύκλου, διάφορα προϊόντα που πωλούσε η συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο να καταβάλλεται οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
 

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»