Σε κοινό κατηγορητήριο και οι πέντε για τα 72 κιλά ναρκωτικά στη Λεμεσό

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού παρουσιάστηκαν σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση εντοπισμού, τον περασμένο Μάιο, 72 κιλών κάνναβης σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης στο Ζακάκι, με την υπόθεση να ορίζεται για ακρόαση, στη βάση κοινού κατηγορητηρίου, για τις 9 Ιουλίου.
 
Σημειώνεται πως ο 5ος κατηγορούμενος βρισκόταν σε ξεχωριστό κατηγορητήριο, καθώς ήδη οι πρώτοι τέσσερις είχαν παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο πριν τη σύλληψη του στις 14 Ιουνίου.
 
Ως εκ τούτου και κατόπιν οδηγιών, αναστάληκε η ποινική δίωξη των δυο υποθέσεων ώστε να κατηγορηθούν εκ νέου σε κοινό κατηγορητήριο, με το δικαστήριο να ορίζει την 9η Ιουλίου ως ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.
 
Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι για υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, είναι δύο κάτοικοι Λάρνακας, ηλικίας 31 και 36 ετών, ένας 27χρονος και ένας 28χρονος, κάτοικοι Λεμεσού και μια 45χρονη κάτοικος Πάφου.
 
Υπενθυμίζεται πως, μετά από πληροφορία, άνδρες της ΥΚΑΝ εντόπισαν στην αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης τέσσερις συσκευασίες που έφθασαν, από την Ελλάδα, στο λιμάνι της Λεμεσού. Αφού αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα ναρκωτικών, η αποθήκη τέθηκε υπό παρακολούθηση.
 
Στις 27 Μαΐου παραλήφθηκαν από τον 31χρονο και τον 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά από ανακοπή του οχήματος τους στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας. Ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου μετά από εξασφάλιση σχετικής μαρτυρίας, καθώς και της 45χρονης, στοιχειά της οποίας εμφανίζονταν σε σχετικά έγγραφα.
 
Εναντίον του 28χρονου εκδόθηκε επίσης ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο, ενώ εμφανίστηκε με το δικηγόρο του και παραδόθηκε στους αστυνομικούς ανακριτές στις 14 Ιουνίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ