Πέμπτη 13 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σε κοινό κατηγορητήριο και οι πέντε για τα 72 κιλά ναρκωτικά στη Λεμεσό

  02/07/2020 17:03
Σε κοινό κατηγορητήριο και οι πέντε για τα 72 κιλά ναρκωτικά στη Λεμεσό

Σε κοινό κατηγορητήριο και οι πέντε για τα 72 κιλά ναρκωτικά στη Λεμεσό

  02/07/2020 17:03
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού παρουσιάστηκαν σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι στην υπόθεση εντοπισμού, τον περασμένο Μάιο, 72 κιλών κάνναβης σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης στο Ζακάκι, με την υπόθεση να ορίζεται για ακρόαση, στη βάση κοινού κατηγορητηρίου, για τις 9 Ιουλίου.
 
Σημειώνεται πως ο 5ος κατηγορούμενος βρισκόταν σε ξεχωριστό κατηγορητήριο, καθώς ήδη οι πρώτοι τέσσερις είχαν παραπεμφθεί στο Κακουργιοδικείο πριν τη σύλληψη του στις 14 Ιουνίου.
 
Ως εκ τούτου και κατόπιν οδηγιών, αναστάληκε η ποινική δίωξη των δυο υποθέσεων ώστε να κατηγορηθούν εκ νέου σε κοινό κατηγορητήριο, με το δικαστήριο να ορίζει την 9η Ιουλίου ως ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.
 
Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι για υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της παράνομης εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, είναι δύο κάτοικοι Λάρνακας, ηλικίας 31 και 36 ετών, ένας 27χρονος και ένας 28χρονος, κάτοικοι Λεμεσού και μια 45χρονη κάτοικος Πάφου.
 
Υπενθυμίζεται πως, μετά από πληροφορία, άνδρες της ΥΚΑΝ εντόπισαν στην αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης τέσσερις συσκευασίες που έφθασαν, από την Ελλάδα, στο λιμάνι της Λεμεσού. Αφού αντικαταστάθηκαν με ομοιώματα ναρκωτικών, η αποθήκη τέθηκε υπό παρακολούθηση.
 
Στις 27 Μαΐου παραλήφθηκαν από τον 31χρονο και τον 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά από ανακοπή του οχήματος τους στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας. Ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου μετά από εξασφάλιση σχετικής μαρτυρίας, καθώς και της 45χρονης, στοιχειά της οποίας εμφανίζονταν σε σχετικά έγγραφα.
 
Εναντίον του 28χρονου εκδόθηκε επίσης ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο, ενώ εμφανίστηκε με το δικηγόρο του και παραδόθηκε στους αστυνομικούς ανακριτές στις 14 Ιουνίου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας