Συνελήφθη ο χειριστής του ανυψωτικού για το εργατικό με θύμα τον 53χρονο

Χειροπέδες στον χειριστή του ανυψωτικού μηχανήματος πέρασε η Αστυνομία, σε σχέση με το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, που σημειώθηκε το πρωί στην Πάφο, με θύμα τον 53χρονο Αλμίρ Τομπουλίδη, από τη Γεωργία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 45χρονο ομογενή και διερευνάται κατά πόσο προκάλεσε την πτώση του άτυχου 53χρονου στο έδαφος. Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και γύρω στις 6:00 το απόγευμα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 45χρονου. 

Εναντίον του 45χρονου προέκυψε μαρτυρία, ότι το  ανυψωτικό μηχάνημα που χειρίζονταν κτύπησε στο σημείο που βρισκόταν το θύμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μοιραία λάθη πίσω από το εργατικό που στοίχησε τη ζωή στον 53χρονο-Ελλιπή μέτρα
 
Υπενθυμίζεται ότι το σημείο στο οποίο σημειώθηκε το δυστύχημα μετέβησαν Αστυνομία, Πυροσβεστική Αστυνομία και Τμήμα Επιθεώρησης του Γραφείου Εργασίας, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια.
 
Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κατσονούρης προϊστάμενος του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης Πάφου  που επιθεώρησε την σκηνή του συμβάντος, ανέφερε πως το πρωί γύρω στις 10:00 σε εργοτάξιο στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Πέγειας έγινε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα όταν εργοδοτούμενο πρόσωπο που ασχολείτο με σιδεροκατασκευές και σιδεροσυνδέσεις στο εργοτάξιο, έπεσε από ύψος περίπου οκτώ μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός ο 53χρονος που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων ενώ εργαζόταν σε οικοδομή
 
Οι συνθήκες, είπε, του εργατικού ατυχήματος διερευνώνται, σημειώνοντας ωστόσο πως από την πρώτη στιγμή προκύπτει ότι υπήρχαν ελλιπή μέτρα ασφάλειας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης της εργασίας. 
 
Η εργασία είπε ο κ. Κατσονούρης εκτελείτο χωρίς κατάλληλο μέτρο προστασίας έναντι κίνδυνου πτώσης από ύψος με αποτέλεσμα ο εργοδοτούμενος όταν έχασε την ισορροπία του να βρεθεί στο κενό και να τραυματιστεί θανάσιμα κατά την πτώση του.
 
Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής ανέφερε πως γύρω στις 10.10π.μ. σήμερα, ενώ ο 53χρονος εργαζόταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή, στην περιοχή Πέγειας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει σε υπόγειο, από ύψος .
 
Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ανέσυραν τον 53χρονο, από το υπόγειο. Ακολούθως  είπε ο κ. Τσαπής ο 53χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο-Εργάτης έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων
 
Την σκηνή πρόσθεσε ο κ. Τσαπής επισκέφτηκαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και σε συνεργασία με μέλη του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου