Άφαντος ο εγκέφαλος του κυκλώματος crystal-Παραμένουν στο κελί οι άλλοι πέντε

Παρά τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ανανεώθηκε σήμερα, για άλλες επτά μέρες, το διάταγμα κράτησης των πέντε προσώπων που συνελήφθηκαν σε σχέση με την υπόθεση κυκλώματος λειτουργίας εργαστηρίου παρασκευής ναρκωτικών ουσιών.
 
Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 31, 26 και 27 χρόνων και δυο γυναίκες, ηλικίας 35 και 23 χρόνων, που φέρονται να βρίσκονταν στο πρώτο στάδιο λειτουργίας εργαστηρίου παρασκευής μεθαμφεταμίνης. Για την υπόθεση συνεχίζει να καταζητείται 29χρονος αλλοδαπός, οποίος καταζητείται και από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, που ελλείπει από την οικία του, από τις 14 Φεβρουαρίου.
 
Σήμερα ο αστυνομικός ανακριτής ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί μέρος των εξετάσεων από το κρατικό χημείο, σύμφωνα με τις οποίες εντοπίζονται πρόδρομες ουσίες παρασκευής ναρκωτικών  στα τεκμήρια που έχουν κατασχεθεί από οικίες και αποθήκες.
 
Οι τρεις εκ των πέντε υπόπτων δεν απαντούν στις ερωτήσεις των ανακριτών, ενώ δυο δίνουν κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, με τον 31χρονο να παραδέχεται πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα μεθαμφεταμίνης. Διαπιστώθηκε δε πως η 3η ύποπτη διαμένει παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός ανακριτής ανέφερε πως έχει ετοιμαστεί και αποσταλεί για έγκριση το αίτημα άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα 22 καταθέσεις. Έχουν, επίσης, εξασφαλιστεί γραπτές μαρτυρίες για εμπλοκή των υπόπτων και του καταζητούμενου.
 
Η διαδικασία προσωποκράτησης τους ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, καθώς οι δικηγόροι των υπόπτων έφεραν ένσταση στην κράτηση τους, με το δικαστήριο να εγκρίνει τελικά το αίτημα της Αστυνομίας.
 
Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους τρεις άνδρες έπειτα από πληροφορία για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και λειτουργία εργαστηρίου παράνομης παρασκευής ελεγχόμενων φαρμάκων.
 
Στις 16 Ιουνίου, ο 1ος ύποπτος, 31 χρόνων, θεάθηκε να επισκέπτεται ένα διαμέρισμα και δυο οικίες στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού και ακολούθως κατευθύνθηκε προς τη Λάρνακα όπου είχε συνάντηση στην περιοχή Πύλας με άγνωστο πρόσωπο, που το όχημα του έφερε Τ/κ αριθμούς εγγραφής. Κατά τη συνάντηση, ο 31χρονος θεάθηκε να παραλαμβάνει ένα χαρτοκιβώτιο και ακολούθως να αναχωρεί για Λεμεσό, όπου στην περιοχή Ζυγίου έγινε προσπάθεια ανακοπής του οχήματος του.
 
Ο ύποπτος επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να συγκρουστεί με αστυνομικό όχημα και να ακινητοποιηθεί σε παρακείμενο χωράφι. Ο ίδιος εξήλθε του οχήματος και επιχείρησε να διαφύγει σπρώχνοντας μέλος της ΥΚΑΝ, ωστόσο συνελήφθη.
 
Σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο το χάρτινο κιβώτιο, το οποίο περιείχε μια δέσμη από τεμάχια χαρτιού και ένα κυλινδρικό χάρτινο δοχείο, εντός του οποίου βρέθηκε καφέ σκόνη και μια πλαστική συσκευασία. Εντός της συσκευασίας υπήρχαν πέντε πλαστικά δοχεία με τεμάχια άγνωστης ουσίας καθώς και τρία πλαστικά δοχεία που εκτιμάται πως χρησιμοποιούνται ως αντιδραστήρια για έλεγχο της ενεργούς οξύτητας (PH).
 
Παράλληλα με την παρακολούθηση του 31χρονου, τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα σημεία που είχε επισκεφθεί νωρίτερα στη Λεμεσό, όπου στην πρώτη περίπτωση θεάθηκε να εξέρχεται από διαμέρισμα η 3η ύποπτη, 23χρόνων, μαζί με τον 4ο ύποπτο, 26 χρόνων και να πετούν σε κάλαθο σακούλες με σκεύη από όπου αναδυόταν περίεργη μυρωδιά. Αφού εισήλθαν σε όχημα, τα μέλη της ΥΚΑΝ τους ανέκοψαν και σε έρευνα εντοπίστηκε στην κατοχή του 26χρονου μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης ενώ στο όχημα βρέθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και δυο φιάλες με άγνωστη ουσία.
 
Εξάλλου, κατά την παρακολούθηση οικίας που είχε επισκεφθεί ο 1ος ύποπτος σε κοινότητα της Λεμεσού, εντοπίστηκε και ανακόπηκε σε κοντινή απόσταση η 2η ύποπτη, 35 χρόνων, στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης. Διάφορα τεκμήρια εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από την οικία της μετά από εξασφάλιση σχετικού εντάλματος έρευνας.
 
Ο 5ος ύποπτος, 27χρονος Κύπριος και συγκάτοικος του 4ου υπόπτου, συνελήφθη μετά από ανακοπή και εντοπισμό στην κατοχή του 2,565 ευρώ, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, ενώ σε έρευνα στην οικία του, σε χωριό της Λεμεσού, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες φυτοχώματος και γλάστρες, για τα οποία επίσης δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις.
 
Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη που διατηρεί σε άλλη κοινότητα της Λεμεσού, όπου εντοπίστηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών εντός κλειστού χώρου, ενώ τεκμήρια που σχετίζονται με την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών παραλήφθηκαν και από διπλανή αποθήκη που διαπιστώθηκε πως ενοικιάστηκε από τον 29χρονο καταζητούμενο και που ωστόσο τα κλειδιά της κατείχε ο 27χρονος.
 
Σημειώνεται πως η υπόθεση κρίνεται ως πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται προσπάθεια λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής ναρκωτικών ουσιών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)