Άλλοι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν μετά τη Ροζίτα

Μετά την παραδοχή σε αριθμό κατηγοριών από την πρώην υπεύθυνη λειτουργό Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, σειρά κατηγοριών παραδέχθηκαν σήμερα δυο ακόμη κατηγορούμενοι στην υπόθεση ατασθαλιών και απόσπασης χρημάτων από ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου κατά την περίοδο 2008-2015. Η υπόθεση ορίστηκε για τις 6 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνται επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, δηλαδή η  59χρονη πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, ο γιος και η νύφη της, ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας και δυο Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Ο 2ος κατηγορούμενος, γιος της 59χρονης, παραδέχθηκε σήμερα ενοχή σε αριθμό κατηγοριών ενώ  αναστάληκαν οι υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε, με τον δικηγόρο του ν’ αναφέρει πως ο πελάτης του βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.
 
Επιπρόσθετο αριθμό κατηγοριών από αυτές που είχε ήδη παραδεχθεί σε προηγούμενη διαδικασία, παραδέχθηκε σήμερα ο 3ος κατηγορούμενος, καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο οποίος ωστόσο άλλαξε την απάντηση του σε μη παραδοχή στην κατηγορία της συνομωσίας προς καταδολίευση του Πανεπιστημίου.
 
Ο 4ος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης εταιρείας, αιτήθηκε νομική αρωγή και το δικαστήριο διέταξε όπως ετοιμαστεί κοινωνικοοικονομική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, η οποία θα εξεταστεί στις 6 Ιουλίου, ημερομηνία που καθορίστηκε για έκθεση γεγονότων και ποινή στους κατηγορούμενους 1,2 και 3.
 
 Την ίδια ημερομηνία αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει και η θέση των υπόλοιπων κατηγορούμενων σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και θα προγραμματιστεί ακρόαση στις κατηγορίες που δεν παραδέχθηκε ο 3ος κατηγορούμενος, σε περίπτωση που δεν ανασταλούν.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί