Στο κελί για οκτώ χρόνια 28χρονος που πιάστηκε με δέκα κιλά κάνναβης

Ποινή φυλάκισης διάρκειας οκτώ χρόνων, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 28χρονο, για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Στην κατοχή του 28χρονου, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε εντοπιστεί από μέλη της Αστυνομίας, ποσότητα κάνναβης πέραν των 10 κιλών.

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στις 21 Νοεμβρίου, όταν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μετά από αξιολόγηση στοιχείων, ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που ο 28χρονος οδηγούσε, στην Λεμεσό. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα του 28χρονου, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν ποσότητα κάνναβης, πέραν των δέκα κιλών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ιδίου, τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν επιπρόσθετη ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 232 γραμμαρίων περίπου.

Με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων από την ΥΚΑΝ, η υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για άμεση εκδίκαση. Αφού το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 28χρονο, σήμερα επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στην Λεμεσό.

Επιβεβλημένες αποτρεπτικές ποινές για ναρκωτικά, αναφέρει το Κακουργιοδικείο Λεμεσού
Η συχνότητα των αδικημάτων και οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που διακινούνται σε μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, καθιστά επιβεβλημένη την επιβολή αποτρεπτικών ποινών, αναφέρει το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στην απόφαση για επιβολή ποινής φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 28χρονων για κατοχή 10 κιλών ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.
 
Συγκεκριμένα στη σημερινή απόφαση του, σύμφωνα με ανακοίνωση, το Κακουργιοδικείο σημειώνει ότι η έξαρση αυτής της φύσης των αδικημάτων θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια της κοινωνίας και τα Δικαστήρια έχουν υποχρέωση και καθήκον να πατάξουν τη διάθεση ναρκωτικών οποιασδήποτε φύσης.
 
«Η συχνότητα με την οποία διαπράττονται τέτοιου είδους αδικήματα, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που διακινούνται σε μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος καθιστά την επιβολή αποτρεπτικών ποινών επιβεβλημένη», προστίθεται.
 
Το Κακουργιοδικείο επεσήμανε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ανεξέλεγκτα και τα Δικαστήρια οφείλουν να προστατέψουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τα νεαρά άτομα που είναι πιο ευάλωτα από τον κίνδυνο αυτό και σημειώνει ότι «θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει και η ενεργός συμμετοχή της δικαιοσύνης στον καθημερινό αγώνα που γίνεται για την καταπολέμησή της μάστιγας των ναρκωτικών».
 
Σε σχέση με την ποινή που επιβλήθηκε στον 28χρονο, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την άμεση παραδοχή του, την απολογία και μεταμέλεια του, το λευκό ποινικό του μητρώο, τη συνεργασία του με την Αστυνομία, τις προσωπικές και οικογενειακές του περιστάσεις, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τη θέληση και τις προσπάθειες απεξάρτησης του από τα ναρκωτικά και τις όποιες επιπτώσεις της ποινής φυλάκισης στην οικογένειά του.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον